Bijgewerkt: 22 april 2019
Nieuws » Overzicht 2011Fabrice de Boer sportman van het jaar in Heiloo

Op de valreep van 2011 is Fabrice de Boer in Heiloo gekozen tot sportman van het jaar. Fabrice was een van de vijf genomineerden bij de heren en werd door de jury bestaande uit Ron Zwerver, Astrid Langedijk en Arnoud Lips als winnaar aangewezen. Een mooie bekroning en waardering van een prima sportjaar voor Fabrice. De eerste prijs bij de dames ging eveneens naar een vechtsporter. Judoka Karin Stevenson werd tot winnares uitgeroepen.


Regenboogtoernooi 17-12-2011

Het toernooi voor regenboogteams staat garant voor spanning en verrassende uitslagen. Dat was zaterdag 17 december niet anders. Gedoodverfde winnaars sneuvelden voortijdig en complete outsiders bereikten dankzij een ijzersterke teamprestatie de finale. In de bomvolle dojo aan de Slochterwaard , er waren ruim 130 deelnemers, bestreden de teams elkaar op het scherpst van de snede. De captains vuurden hun jongens en meiden enthousiast aan en tips als 'lager staan' en 'kom op een harde kiai' waren regelmatig te horen. Door deze aanmoedigingen liep iedereen net een stapje harder dan anders. Nadat iedereen uitgeraasd was bleek het team van Patrick, Rishilla, Finn, Maria en Dylan de finale gewonnen te hebben. Zij ontvingen als prijs de traditionele slagroomtaart, die vervolgens in de kantine verdeeld werd. Door de hoeveelheid punten voor de competitie die behaald konden worden waren er dit keer extra veel prijswinnaars. Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie prestatie. Kijk voor de punten bij de uitslagen en voor de foto's op facebook. Vergeet niet ons te 'liken'.


Ouder en kind training in Heerhugowaard

De ouder en kind training op woensdag 14 december in Heerhugowaard was druk bezocht. Veel vaders en moeders waren met hun kinderen meegekomen naar de zaal aan de Plutolaan voor een proeflesje karate. Het werd een superleuke training waarbij jong en oud overduidelijk plezier hadden. Vooral de kiais zorgden voor hilariteit en ook de coördinatie oefeningen tijdens de warming-up hielden de stemming erin. Deelnemers bedankt voor de leuke avond en smaakt het naar meer, kom dan gerust een keer meedoen. Kijk voor de foto's op onze facebook pagina.


Valerie de Jong winnares Grote Clubactie

Net zoals elk jaar zijn ook dit jaar onze jeugleden op pad gegaan om zoveel mogelijk loten te verkopen. Zo kregen kinderen die 10 loten of meer verkochten een leuk presentje en werd onder de toppers, met meer dan 50 verkochte loten, de Grote Clubloten Actie-prijs verloot. De trotse winnares van 2011 is geworden: Valerie de Jong uit Heiloo. De prijs werd door niemand minder dan Sinterklaas overhandigd en bestond uit een compleet Xbox 360 Kinect pakket. Wil jij volgend jaar ook een spelcomputer winnen verkoop dan ook minimaal 50 loten en wie weet ben jij de gelukkige. Bedankt iedereen voor het verkopen van de vele loten en jullie steun aan de club.

Sinterklaas bezoekt Heiloo

Braaf hadden de karatekids uit Heiloo zaterdag 3 december gelijk hun schoentjes gezet, waarbij meester Jeroen vertelde dat ze wel keihard moesten trainen. Zo gezegd, zo gedaan. Terwijl alle karatekaatjes al zwetend kata's aan het oefenen waren, was er een enkeling die zijn ogen niet van de lange rij schoenen af kon houden. Zou het dan toch? Plotseling verstoorde luid gebons de les en stormden daar twee zwarte Pieten de zaal in en volgde na luid gezang ook Sinterklaas! De pepernoten, schuimpjes en ander lekkernij vlogen door de zaal en niet alleen de kinderen maar ook juf Martha en juf Remy wisten niet hoe snel ze hun karatepak vol moesten gooien met al dit lekkers. Op tel van juf Pamela werden er mooie kata's getoond aan de Sint en zijn Pieten. Sam mocht het zelfs opnemen tegen een echte Karatepiet in een ware katawedstrijd, welke uiteraard werd gewonnen door onze kleine held! Na de tip van Sint voor een ander wasmiddel voor de vieze pakken van Jeroen en Pamela en de opdracht voor meester Fons voor het vervangen van de oudbollige foto van meneer Funakoshi voor die van de Kerstman, kwam hij ook nog het grote kado van onze clublotenwinnares Valerie de Jong brengen. Na een stoere Pietendans en laatste lied verliet de Sint de zaal om de rest van zijn pakjes te bezorgen. Hopelijk tot volgend jaar Sinterklaas! Bekijk hier de foto's.


Twee keer goud bij NK jeugd

De karateka's van Funakoshi waren bij het NK karate voor jeugd op 26 november in Zoetermeer goed voor zeven ereplaatsen. Ivan Fung won bij de jongens (14-15 jaar) voor de tweede keer de titel na een klinkende zege in de finale met kata Unsu. Bij de meisjes kreeg Orsine de Boer de kans op revanche tegen de Haagse Manuela van Galen. Vorig jaar verloor Orsine in de eindstrijd, dit keer waren de rollen omgedraaid en versloeg ze haar tegenstandster met Kanku Sho. Zilver was er voor Giorgio Fung (16-17 jaar) en Fabrice de Boer (-21 jaar). Beiden verloren hun finale met 3-2. Een tegenvaller voor de Funakoshi karateka's, want kwalificatie voor de Europese Kampionschappen stond op het spel. Er is nog steeds een kans op deelname, maar het is afwachten wat de keuzeheren van de Karate-do Bond volgende maand beslissen. Brons was er verder voor Fleur Koning, Daniel Binnekamp en Dong Tsang.Karate voor Kenia

Zaterdag 26 november organiseerde afdeling Heiloo een speciale training om geld in te zamelen voor Kenia. Verdeeld in 2 groepen trainden zo een 60 fanatieke karateka's tussen de 4 en 70 jaar gezellig samen voor een goed doel. Van meegebrachte vriendjes/vriendinnetjes, ouders en collega's tot aan bruine band herintreders zoals Piet Zoon werd het een gezellige ochtend waar vooral veel plezier werd gemaakt. Tijdens en na de training was er voor iedereen een hapje en een drankje en was er zelfs een waar Kenia-winkeltje met de meest prachtige handgemaakte spulletjes. Met zijn allen hebben we een flink bedrag opgehaald voor onze karatevrienden uit Kenia, al met al dus een zeer geslaagde ochtend. Bekijk hier de complete fotoreportage.
Fabrice de Boer wint Niederrhein Cup

Met een flinke afvaardiging reisde Funakoshi op zaterdag 19 november af naar Bedburg-Hau voor het internationale toernooi om de Niederrhein Cup. Het werd een spannende dag met karate van hoog niveau en een aantal smaakmakers van Funakoshi. Bij de heren greep Fabrice de Boer op schitterende wijze de zege met de kata Gangaku in de finale. Ook in teamverband was er succes voor Fabrice, die samen met Giorgio en Ivan Fung alle andere teams het nakijken gaf. Naast deze blikvangers presteerden meer Funakoshi vertegenwoordigers prima in het sterke deelnemersveld. Brons was er voor Giorgio Fung, Orsine de Boer en Finn Wedemeijer en ook de andere deelnemers gaven zich niet zonder slag of stoot over.

Wedstrijden in Schoorl

Op vrijdag 18 november werden aan de Bovenweg in Schoorl de clubkampioenschappen karate georganiseerd. Maar liefst 41 karateka’s, die allen wekelijks in Schoorl trainen, deden mee aan dit toernooi. In zeven categorieën streden zij om de titel van clubkampioen van Schoorl en een grote beker te bemachtigen. Tijdens de wedstrijden werden de kata’s op flitsende en krachtige wijze aan de jury getoond.
De poules waren zo samengesteld dat dezelfde bandkleuren bij elkaar waren ingedeeld, waardoor de concurrentie en spanning binnen de poules maximaal was. Ook de witte banden streden dapper mee, zowel bij de jeugd als bij de volwassenen zijn nieuwe karateka’s aangesloten die pas enkele weken de sport beoefenen en dus nu al hun eerste wedstrijd aangingen. In de pauze werd door de leraressen, Maaike Leijsen en Lavinia Bijl, een spetterende karatedemonstratie gegeven. Deze werd onverwacht onderbroken door een zwarte piet die de kinderen snel wat snoepgoed toestopte. Piet was meteen bereid om te helpen bij een speciale prijsuitreiking. Elk jaar wordt gekeken wie zich in de lessen zeer goed inzet (karateka van het jaar) of wie een groot talent voor het karate bezit (talent van het jaar). De leraressen hadden dit jaar Casper en Denise v.d. Berg voor deze prijs geselecteerd. Met een prachtig aandenken en een hand vol snoep konden zij hun wedstrijden voorzetten. De kampioenschappen werden mede mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van het Rabo Jeugdsport Fonds en de vrijwilligers van Funakoshi. Naast de deelnemers ontvingen ook de vrijwilligers een medaille als dank voor hun inzet tijdens het toernooi. Uiteindelijk gingen de eerste prijzen naar Mees Kor(witte band), Denise v.d. Berg (gele band), Selma Cassee (oranje band), Stanzi van Baar (groene band), Christiaan Johnson (blauwe band), Mike Koopman (jongeren) en Asel Arykbaeva (witte band volwassenen).


Maskerade competitie in Heerhugowaard en Schagen

In het kader van onze Karate voor Kenia week werden op 16 en 17 november in Heerhugowaard en Schagen rondes van de Maskeradecompetitie gehouden. Het werden gezellige avonden met veel ouders langs de kant, een kraam met Keniaanse cadeautjes en leuke wedstrijden. Bovendien werd er een aardig bedrag bijeengebracht voor onze karatekinderen in Kenia, die dankzij de hulp van donateurs en Funakoshi naar school kunnen gaan. De huidige stand van de competitie kun je hier terugvinden.
Maskerade competitie 5-11-2011

De vele toeschouwers in de Slochterwaard genoten van de 125 karateka's die elkaar fel bestreden op de onderdelen kata en kumite. In vergelijking met de wedstrijden een maand eerder was vooral het niveau van de witte banden enorm gestegen. Er werden nauwelijks nog vergissingen in de kata's gemaakt en bij het kumite waren de technieken realistischer en beter geplaatst. Ook bij de andere deelnemers was het smullen geblazen. De gele banden hebben de afgelopen periode flink op de uramawashi-geri getraind en dat was te zien! Zaterdag 17 december is er weer een ronde van de competitie, dan wordt iedereen ingedeeld in regenboogteams wat gegarandeerd tot een spannend verloop zal leiden. Zorg dat je er ook bij bent! De huidige stand kun je hier terugvinden.

Fleur Koning scoort in Kenia

Zaterdag 15 oktober werd in Nairobi (Kenia) het eerste Kenya Funakoshi Children Tournament gehouden. We waren erbij met een delegatie bestaande uit deelneemster Fleur Koning, die gesteund werd door Johan, Loura en Aida Doesburg en Ilona Koning. In de sporthal van de Jomo Kenyatta Universiteit werd het een sportief toernooi van hoog niveau. Fleur wist ondanks een verkeerd gevallen kebab die haar de hele nacht op het toilet liet doorbrengen de eerste plaats op het onderdeel kata te veroveren. Een prestatie van formaat in zo'n ver land! Ook de door onze stichting Fursa gesteunde kinderen van de Lion Heart Youth Karate Club waren goed op dreef en wisten enkele prijzen bij zowel het kata als kumite te veroveren.
Volgend jaar zal er opnieuw een Kenya Funakoshi Children Tournament georganiseerd worden, misschien kunnen we dan zelfs met een nog grotere afvaardiging een bezoek brengen aan onze Keniaanse vrienden.Nicole de Kievid wint Budokan-cup

Nicole de Kievid heeft een mooie internationale overwinning behaald tijdens de Budokan-cup op zaterdag 15 oktober in het Duitse Bochum. Bij de heren was er zilver voor Fabrice de Boer. Daarmee was de koek voor Funakoshi nog niet op, want bij de junioren pakte Giorgio Fung het brons en was er een tweede plaats bij de teams voor Fabrice, Giorgio en Ivan. Prima prestaties bij dit altijd sterkbezette toernooi.


Funakoshi thuis in Eindhoven

Het Elhatri toernooi in Eindhoven leverde een groot aantal prijzen op voor de Funakoshi karateka's. In de ochtenduren ging de jongste jeugd met veel enthousiasme aan de slag. Op Fleur Koning, Joshua Quick en Lars Broekhuijse na, bestond de ploeg uit debutanten met gele band. Die waren duidelijk niet onder de indruk van de ambiance want er werd door iedereen goed gestreden met zelfs een aantal prijzen als resultaat. Goud lukte nog net niet, maar zilver ging naar Jordy Angevare en Nickisha Jong en brons was er voor Ritchy Sahdew en Lars Broekhuijse.
Na de middagpauze kwamen de geroutineerde krachten aan de beurt. Met succes, want er werd volop gescoord. Goud voor Fabrice de Boer, Giorgio Fung, Ivan Fung, zilver voor Nicole de Kievid en Mijra Koning en brons voor Sjors Geurts. En dat in een deelnemersveld met de bijna complete Nederlandse top!Maskerade competitie 1-10-2011

Ondanks het mooie weer en de afwezigheid van een groot aantal karateka's vanwege het Elhatri toernooi in Eindhoven, waren er weer 100 deelnemers aan de Maskerade competitie. Onder de deelnemers veel witte banden. Dapper, omdat het seizoen nauwelijks een maand oud is en om dan al mee te doen getuigt van lef. Nieuw aan deze ronde was dat alle deelnemers twee rondes kata en twee rondes kumite deden. Dat leverde voor zowel de deelnemers als toeschouwers gevarieerde wedstrijden op. Ook zag je karateka's op het ene onderdeel uitblinken en op het andere tegenvallen. Laat dat een goede stimulans zijn om beide te trainen. Zaterdag 5 november is de volgende ronde van de competitie, de huidige stand kun je hier terugvinden.

Sport- en vrijwilligersmarkt

Een Funakoshi delegatie was zondag 18 september aanwezig tijdens de eerste sport- en vrijwilligersmarkt in Heerhugowaard. Hoewel het aantal bezoekers wat tegenviel was het wel een mooie gelegenheid om kennis te maken met andere verenigingen, overkoepelende organisaties en een enthousiaste burgemeester die geen idee had dat er zo'n grote karatevereniging binnen zijn gemeentegrenzen is.
Banzai Cup in Berlijn

De KBN-selectie voor de Banzai Cup in Berlijn op zaterdag 17 september kende maar liefst vier Funakoshi karateka's. Bij de meisjes van 14-15 jaar verraste Orsine de Boer vriend en vijand met een schitterende tweede plaats. Pas in de finale werd ze gestuit door een Oekrainse tegenstandster. Fabrice de Boer ervaarde het verschil tussen de junioren en senioren. Waar hij vorig bij de junioren de titel wist te veroveren werd hij dit keer bij de senioren voortijdig uitgeschakeld. Ook de gebroeders Giorgio en Ivan Fung konden dit keer geen potten breken.Open Friese Kampioenschappen

De senioren van Funakoshi zijn het seizoen goed begonnen. Tijdens de Open Friese Kampioenschappen op zaterdag 17 september in Drachten werden maar liefst vier prijzen behaald! Bij de dames eindigde Nicole de Kievid op de eerste plaats, gevolgd door Jaleesa Tahapary. Gitta Bleijendaal viel, ingedeeld tussen de zwarte banden, net buiten de prijzen. Bij de heren moest Sjors Geurts genoegen nemen met een tweede plaats achter Groninger Wouter Wieringa. Brons was er voor Daniel Binnekamp.


Inhaalexamens

Zaterdag 17 september namen 8 karateka's deel aan de inhaalexamens. Zij mochten hun vaardigheden laten zien aan de examinatoren Pamela, Jeroen en Nico. Ondanks een lange vakantie en het feit dat we pas twee weken weer volop aan het trainen zijn, bleken de oefeningen er nog goed in te zitten. Iedereen kon dan ook na afloop met trots een nieuwe band in ontvangst nemen.
Open Dag 2011

Zaterdag 3 september waren karateka's van Funakoshi actief met ledenwerfacties in Alkmaar, Heiloo en Schoorl! Er werd informatie aan belangstellenden gegeven afgewisseld met demonstraties en open lessen. Van de bezoekers ontvingen we enthousiaste reacties, toezeggingen om langs te komen voor een proefles en zelfs al een aantal inschrijvingen. We wensen de nieuwe leden een plezierige tijd bij Funakoshi.
Examens 2011

Meer dan 300 karateka's lieten 9 en 10 juli zien waar zij een heel jaar voor getraind hebben. De met veel passie en inzet uitgevoerde oefeningen waren een lust voor het oog en daverende kiais deden de muren trillen en soms de ballonnen knappen. Voor de lesgevers is het een groot plezier iedereen zo enthousiast aan het werk te zien en we kijken nu al uit naar het nieuwe seizoen. Alle geslaagden van harte gefelciteerd met jullie prestatie, laat het een motivatie zijn om zo mogelijk nog harder te gaan trainen en de weg van het karate te vervolgen. Bedankt voor het fijne seizoen met vele hoogtepunten!


Afscheid van Piet den Ouden

Na meer dan 25 jaar actief te zijn geweest bij Funakoshi gaat Piet den Ouden met karatepensioen. Op de leeftijd van 80 jaar gingen de lessen afgelopen seizoen lichamelijk steeds zwaarder vallen, ook al was het omgaan met de karatejeugd nog steeds zijn lust en zijn leven. Piet heeft ons gevraagd alle leden te bedanken voor de vele fijne jaren die hij met ze heeft mogen trainen en door te geven dat hij met zeer veel plezier en bijzondere herinneringen terugkijkt op deze tijd. Uiteraard geldt dat ook voor ons. Het cement uit onze afdeling Schagen, ons voorbeeld om op gevorderde leeftijd nog zo met karate bezig te zijn en een goede vriend, zullen we missen maar zeker niet vergeten. Piet, kom alsjeblieft zo nu en dan nog even langs voor de gezelligheid en om ons weer te inspireren!
Feest in Thika

Het was feest voor de kinderen van de Lion Heart Youth Karateclub in Thika (Kenia). Na zijn bezoek aan de Funakoshi Cup keerde Erick Juma terug uit Nederland met tassen vol kleding, knuffels, karatepakken, tandenborstels en tandpasta, bijeengebracht door leden van Funakoshi en deelnemers aan het toernooi. Voor iedereen was er wel een leuk cadeautje en ook de kinderen uit de buurt werden getrakteerd.
Ledenvergadering KBN

De Algemene ledenvergadering van de Karate-do Bond Nederland op zondag 26 juni verliep in een positieve sfeer. Het bestuur olv voorzitter David Roovers heeft de afgelopen periode hard gewerkt en de nodige zaken aangepakt. Zo is er (voor het eerst) een jaarkalender waar iedereen met de planning van de karate activiteiten rekening mee kan houden, worden er vanencompetities opgezet in de regio's, is er een vertrouwenscontactpersoon aangesteld, wordt de lerarenopleiding gemoderniseerd en is er afgelopen twee jaar een positief banksaldo opgebouwd, waar in de jaren voor dit huidige bestuur stelselmatig sprake was van rode cijfers. Saillant detail daarbij is dat de vorige voorzitster mevrouw Daussy op 22-12-2010 door de rechtbank veroordeeld is een bedrag van ruim 30.000 euro aan de bond terug te betalen. Helaas is het tot op heden nog niet tot een (al dan niet gedeeltelijke) terugbetaling gekomen, dankzij de wankele financiële positie van de ex-voorzitster.
Wij wensen het bestuur het komend jaar veel succes in hun streven van de Karatedo Bond een moderne organisatie te maken, die er is voor alle karatebeoefenaars in Nederland.


Funakoshi Cup 2011

Het katatoernooi van Funakoshi is in zes jaar tijd uitgegroeid tot een ware happening. Op zondag 19 juni kwamen 460 deelnemers van 36 verschillende clubs naar Alkmaar om het karateseizoen af te sluiten. Dit keer met een bijzonder tintje, want als pauzenummer stond een interland Nederland-Kenia op het programma!
Het werd een sportief feest in sporthal de Hoornse Vaart, nog het beste gedemonstreerd door de op het hoofdveld dansende en zingende selecties van Nederland en Kenia, begeleid door de scheidsrechters en handenklappend ondersteund door de bomvolle tribunes. Dat Nederland de interland met 5-1 won was al lang weer vergeten. Sport verbroedert en dat is veel belangrijker. Bekijk hier Boris tegen Kiarie.
Sportief succes was er ook voor Funakoshi. In tal van categorieën werden prijzen veroverd bij zowel de jeugd als de senioren. In de echte wedstrijdklassen moesten de Funakoshi-troeven genoegen nemen met tweede (Jaleesa Tahapary en Sjors Geurts) en derde plaatsen (Ivan Fung, Nicole de Kievid en Giorgio Fung). Bij de teamwedstrijden domineerde Funakoshi wel met een Alkmaarse Finale gewonnen door Giorgio, Ivan en Dong) en ook nog een derde plaats.
We hebben genoten van de inzet en sportiviteit van onze deelnemers en natuurlijk van onze gasten van bezoekende clubs en Kenia. Volgend jaar 17 juni de Funakoshi Cup 2012, noteer het alvast in de agenda! Bekijk hier de uitslagen.


Funakoshi Cup 2011

Met veel plezier en gepaste trots kijken we terug op de Funakoshi Cup 2011. Wat een geweldig evenement en wat een formidabele en spontane inzet van veel van onze leden en hun aanhang! Werkelijk alles en iedereen hielp mee om van de wedstrijden én het bezoek van onze vrienden uit Kenia een groot succes te maken. Vrijwilligers noemen is riskant, voor je het weet vergeet je iemand, maar een paar voorbeelden van het vele werk dat verricht is willen we je niet onthouden. Superregelneef Cees was weer volledig in zijn element en stopte ontzettend veel tijd en energie in de voorbereiding en het toernooi zelf. De Funakoshi Cup eindigde voor hem 's nachts om 1.30 uur met het terugbrengen van de vrachtwagen samen met Bas Marsman. Juan en Ilona (en de kids) boden Anthony uit Kenia onderdak en waren ook zeer actief in het programma dat gedurende het hele bezoek werd afgewerkt, werkelijk geen moeite was teveel. Ook Bert, Joke, Danielle, Ella, Loura en Aida zorgden ervoor dat het aan onze gasten aan niets ontbrak. En dan natuurlijk de talloze vrijwilligers die meehielpen bij het toernooi (achter de tafels, in de keuken, filmend of fotograferend, bij de entree, enz.). Gastvrij was ook de ontvangst bij bevriende karateclubs als Kenamju, Choku en van den Nieuwendijk, en de medewerking van de KBN en bondscoach Anthony Boelbaai. Namens karatevereniging Funakoshi allen bedankt voor de geweldige inzet die dit evenement mogelijk maakte!


Kaiten Open 2011

Met kata zijn we wel een succesje gewend, maar bij het kumite is er nog een lange weg te gaan. Bij de Kaiten Open op zondag 5 juni in Almere wist alleen Jaleesa Tahapary in haar kleine poule een prijs te winnen. Sjors Geurts, Fleur Koning en Mijra Koning waren dichtbij, maar konden net de beslissende punten niet pakken in de strijd om de derde plaats. Toch heerste er na afloop tevredenheid. Alle deelnemers hadden dapper gevochten, deden niet onder voor hun tegenstanders, maar misten op de beslissende momenten het overzicht en de ervaring om te scoren. Daar is maar één remedie voor, volgende keer weer meedoen!Danexamen 22-5-2011

Ivan Fung is bij de danexamens van de Karate-do Bond Nederland geslaagd voor de zwarte band. Geholpen door broer Giorgio legde Ivan een prima examen af en op de tribune was dan ook weinig onzekerheid over de uitslag, natuurlijk zou Ivan slagen. Dat gold niet voor alle deelnemers, want op één van de velden zakten maar liefst vijf van de zes kandidaten en ook op andere velden was het weer een slagveld met veel teleurstellingen. Voor Ivan werd het echter een mooie dag waarop hij aan de verzameling grootmeesters en shihans achter de jurytafel kon laten zien waar hij na 10 jaar serieus trainen toe in staat is. Van harte gefeliciteerd!

Rotterdam Cup

De karateka's van Funakoshi kwamen zaterdag 21 mei tijdens de Rotterdam Cup vooral bij het teamkata uitstekend voor de dag. Het werd zelfs een echte Funakoshi finale waarbij Giorgio Fung, Ivan Fung en Dong Tsang het damesteam met Lisette Andriesse, Orsine de Boer en Jaleesa Tahapary met 2-1 versloegen. Ook bij de jeugdteams was er succes met een derde plaats voor Jordy van Teeseling, Lars Broekhuijse en Fleur Koning.
Bij het individuele kata was de tegenstand groter. Vooral de Engelse delegatie was verantwoordelijk voor de voortijdige uitschakeling van een aantal van onze deelnemers. Een tweede plaats bij de senioren was er wel voor Fabrice de Boer en een mooie derde plek voor Sjors Geurts. Bij de meisjes van 14-15 jaar was er brons voor Orsine de Boer. Bij het kumite was Sjors Geurts geweldig op dreef, met snelle technieken bereikte hij de finale in de -70kg. Daarin moest hij genoegen nemen met een welverdiende tweede plaats. Fleur en Mijra Koning waren beiden dichtbij het podium, maar verloren in de strijd om het brons.


Jeugdsportfonds

Ieder kind moet kunnen sporten en lid kunnen worden van een sportvereniging, ook als het thuis financieel wat moeilijker gaat. Voor deze kinderen is er het Jeugdsportfonds, zodat er een beetje geholpen kan worden bij het betalen van de contributie en het aanschaffen van de benodigde spullen. Op maandag 2 mei organiseerde het Jeugdsportfonds in het AZ-stadion een sportieve en culturele middag voor ruim 160 Alkmaarse kinderen. In 8 sessies van een kwartier konden de deelnemers kennis maken met sport en muziek. Namens Funakoshi waren Maaike en Johan aanwezig om karateclinics te verzorgen. Met succes, want ze ontvingen veel enthousiaste reacties en verzoeken om meer informatie. Een mooie dag voor zowel het Jeugdsportfonds, Funakoshi en vooral de deelnemende kinderen. Zeker voor herhaling vatbaar!Koninginnedag in Sint Pancras

Het wordt inmiddels een traditie. De karateka's van Funakoshi gaven zaterdag 30 april opnieuw een paar flitsende demonstraties op het plein in Sint Pancras. Door het jubileum van de oranje vereniging en daarbij horende artiesten als Koos Albers, was het gezellig druk in het dorp. Het vele publiek stimuleerde onze jongens en meiden tot een spectaculaire voorstelling. Kian, Ryan, Fleur, Mijra, Dong, Ivan en Giorgio maakten geweldige reclame voor onze sport en onze vereniging!
Het was ook leuk dat veel leden en oud-leden een kijkje kwamen nemen, waardoor het plein een gezellige ontmoetingsplaats van Funakoshi-aanhangers werd. Een geslaagde dag dus en tot volgend jaar!
Maskeradecompetitie 23-4-2011

Ondanks het mooie weer en het lange Paasweekend waren er opnieuw 90 karateka's naar de Slochterwaard gekomen voor de Maskeradecompetitie. In de ochtenduren bleek dat vooral de witte banden veel progressie geboekt hebben. De onzekere stapjes van het begin van het seizoen hebben plaatsgemaakt voor kata's die er al behoorlijk flitsend uitzien. Dat moet ook, want begin juni gaan we kijken wie er in aanmerking komen om dit jaar bandexamen te doen en voor een gele band moet je natuurlijk wel de hele eerste kata kennen. Het ochtendprogramma werd afgesloten met de prijsuitreiking en een spectaculaire demonstratie van Giorgio en Ivan Fung. Tijdens het optreden van de 'Fung-brothers' was het muisstil langs de kant, waarna aan het eind een daverend applaus losbarstte. Misschien moeten we van die demonstraties maar een vast onderdeel maken, stimulerend om te zien waar jaren van serieus trainen toe kan leiden.
Het middagprogramma was in een uur voorbij. Er waren minder deelnemers en bovendien hebben de getrainde beoefenaars minder tijd nodig voor hun kata's dan de mini-karateka's in de ochtenduren. Met hulp van Cees Splinter en zijn vele vrijwilligers was de zaal in een mum van tijd opgeruimd en kon iedereen nog enkele uren van de zon en een vrij weekend gaan genieten! De behaalde punten kun je terugvinden op de uitslagenlijst.


Clinic op Johannes Bosco

Ella Doesburg verzorgde vrijdag 22 april namens Funakoshi een aantal clinics tijdens de sportdag van de Johannes Bosco in Heerhugowaard. De leerlingen deden enthousiast mee. Op de foto zie je hoe Ella de laatste die wat lastig was met een welgemikte stoot tot de orde riep.


Open Itosu 2011

De karateka's van Funakoshi hebben zondag 17 april bij het Open Itosu kampioenschap in Waalwijk een uitstekende indruk achtergelaten. Temidden van 270 deelnemers werden in diverse categorieën maar liefst veertien podiumplaatsen veroverd. Bij de teamwedstrijden was er een compleet Funakoshi podium met goud voor Fabrice de Boer samen met zijn Rotterdamse teamgenoten Wouter Deijl en Balasz Halmai. Zij versloegen in de finale het team met Giorgio Fung, Ivan Fung en Dong Tsang met 3-2. Het damesteam van Funakoshi (Jaleesa Tahapary, Lisette Andriesse en Orsine de Boer) completeerde het podium met een derde plaats. Ook in het individuele klassement was er succes. In de hoogste klasse bij de senioren was er brons voor zowel Sjors Geurts als Nicole de Kievid. Bij de junioren versloeg Giorgio Fung in een spannende finale Fabrice de Boer. In de overige klassen waren er eerste plaatsen voor Daniël de Zeeuw en Mijra Koning. Dorian Broekhuijse, Marijke Mönch, Daniël Binnekamp en Orsine de Boer legden beslag op een tweede plaats en een derde plaats ging naar René Waling.


Deka Markt (2)

De sponsoractie van de Deka Markt in Schagen heeft onze vereniging een bedrag van 264,63 euro opgeleverd. Nico Waij en Piet den Ouden namen zaterdag 16 april namens Funakoshi de bijhorende cheque in ontvangst.


Lucio Maurino maakt grote indruk

Het bezoek van de Italiaanse wereldkampioen Lucio Maurino aan Funakoshi is een geweldig succes geworden. De deelnemers aan de trainingsdagen op 26 en 27 maart waren diep onder de indruk van de bijzondere kwaliteiten van de meervoudig wereldkampioen. Niet alleen was iedereen diep onder de indruk van de geweldige atletische kwaliteiten van deze bijzondere karateka (zijn sprongen en beentechnieken zijn fabelachtig), maar ook het oog voor detail, de grote kennis over het menselijk bewegen en de toepassing in karatetechnieken waren zeer boeiend. Daarnaast is Lucio Maurino een zeer prettig mens met aandacht en een aardig, inspirerend woordje voor iedereen, zodat we ook van zijn aanwezigheid buiten de trainingen om hebben genoten. Namens alle leden van Funakoshi en onze gasten van andere verenigingen, Lucio molto grazie!Dutch Open 2011

Met 560 inschrijvingen uit 41 landen is de Dutch Open het grootste karate evenement van Nederland. Ook 5 en 6 maart vormde de Topsporthal in Rotterdam weer het ontmoetingspunt voor karateka's uit alle delen van de wereld. Onder hen ook een Funakoshi vijftal dat van plan was de huid zo duur mogelijk te verkopen. Dat lukte in een aantal gevallen prima. Jaleesa Tahapary en Lavinia Bijl waren goed op dreef en bereikten op overtuigende wijze de derde ronde in het sterke deelnemersveld. Daarin won de Duitse Schneider met gering verschil van Lavinia en verloor Jaleesa van de sterke Wit-Russische Yermakova. Beide Funakoshi meiden kunnen echter terugblikken op een uitstekend toernooi.
Bij de heren verliep de wedstrijden in eerste instantie minder voorspoedig. Giorgio Fung kon de zenuwen niet van zich afschudden en verloor van zijn Italiaanse tegenstander. Sjors Geurts toonde een goede kata maar kwam net wat kracht en scherpte tekort. Fabrice de Boer liep een mooie kata, maar verloor net met 3-2 van zijn sterke tegenstander. Voor Fabrice was er echter nog een herkansing in teamverband. Team Holland (samen met de Rotterdammers Wouter Deijl en Balasz Halmai) versloeg in de eerste ronde het nationale team van de Oekraine en bereikte zelfs de finale. De Dutch Puppies (volgens de Italianen) namen het op tegen de krachtige Duitse heren maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. Een prachtig resultaat voor de jonge talenten!
Mede dankzij de tomeloze inzet van Floor & Security Manager Cees Splinter verliep het toernooi op rolletjes. Al is het jammer dat de organisatie blijft volharden om de katafinale met de rug naar het publiek af te werken, waardoor het zicht beperkt is. Vlak voor de neus van de Japanse eregasten stond zelfs een heel team te wachten waardoor ze onmogelijk iets van de kata's op konden vangen. Misschien dat daar een volgende keer iets aan gedaan kan worden, dan nemen we de overenthousiaste Taiko-drummers, die van hun hele repertoire de extended version lieten horen, op de koop toe!


Geslaagde Jeugd Karatedag

Met meer dan 400 karateka's in de leeftijd tot 16 jaar was het gezellig druk op de eerste Jeugd Karatedag van de Karate-do Bond Nederland. In het anders zo stille dorpje Leersum was geen enkele parkeerplaats meer te vinden en het nagelnieuwe plaatselijke sportcentrum barstte uit de voegen door het succes van dit evenement. Vanuit Funakoshi namen Dion, Aidan en Cees er een kijkje en zagen in de ochtend de voltallige Nederlandse kernploegen senioren aan het werk, zowel in kata als kumite. De selectieleden, onder wie Funakoshi's eigen Fabrice de Boer, waren een beetje beduusd door de grote belangstelling en werden na hun training bestormd door de kids, op jacht naar handtekeningen. Een boek met foto's en handtekeningen van topkarateka's, daar kan geen voetbalplaatjesalbum tegenop! Natuurlijk werd er ook aan karate gedaan: de selectieleden brachten groepjes kinderen in een training mooie technieken bij en gedurende de hele middag waren er trainingen rond speciale onderwerpen zoals zelfverdediging en karate op muziek. Voor de pappa's en mamma's was er een uitstekende kantine (met rechtstreeks voetbal voor de pappa's) of een plaats op de tribune. De dag was prima georganiseerd en zéér gezellig, kortom was zeker voor herhaling vatbaar. Zeker voor de jongere kinderen tot een jaar of 14 een leuk evenement, waarin je kunt leren van de Nederlandse toppers, maar vooral ook veel karateka's van andere clubs en stijlen ontmoet.


Maskerade competitie 19-2-2011

Wat was het zaterdag 19 februari weer gezellig in de Slochterwaard. Ondanks de vakantie waren weer 115 jeugdige talenten op de competitie afgekomen. Opvallend was dat de voorlopers bij de witte banders nagenoeg overbodig waren. Bijna iedereen kent inmiddels de stappen van de eerste kata en velen hebben er ook geen moeite mee om ook de verdedigingen en stoten te gebruiken. We zitten dus lekker op schema voor de Funakoshi Cup op 19 juni en de examens een paar weken later.
Na de drukke ochtendgroep verliep het middagprogramma bij de oranje band en hoger in sneltreinvaart. Binnen een uur waren de prijzen verdeeld. Boy Egbergen slaagde er als eerste in de grens van 400 punten te doorbreken. Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de Maskerade competitie!
Jaleesa Tahapary brons bij Nederlands Kampioenschap

Na een jaar afwezigheid wegens stage in Chicago is Jaleesa weer terug in Nederland en dat hebben ze geweten tijdens het NK op zondag 13 februari in Dordrecht. Na een paar weken training zat een finaleplaats er nog niet in, maar was er wel brons voor Jaleesa! Een schitterende prestatie. Dichtbij eremetaal waren ook Sjors Geurts en Giorgio Fung. Beide heren verloren uiteindelijk in de strijd om de derde plaats. Lavinia Bijl werd in de tweede ronde uitgeschakeld door een balansverstoring, Lisette Andriesse liep een goede kata maar moet eerst nog de nodige ervaring opdoen en Nicole de Kievid viel helaas uit door ziekte.Groet uit Schoorl Run

Terwijl een aantal karateka's zondag 13 februari actief was op het NK Senioren en Fabrice zelfs op het EJK, werd bij de halve marathon van Schoorl ook een flinke inspanning geleverd door onze vrijwilligers. Zoals ieder jaar werden de hardlopers vlak voor het bereiken van de strandopgang bij Schoorl aan Zee voorzien van een verkwikkende kop thee, een sinaasappeltje en een banaantje. De familie Koopman uit Schoorl vormt hier de harde kern van de organisatie, dit jaar vanuit onze club bijgestaan door Gitta, Jörg, Wouter, Daniël, Dion en Cees. Ook dit jaar was er sprake van een geoliede organisatie en goede teamspirit, nodig om de duizenden langsflitsende lopers te kunnen helpen. Nadat de laatste loper was gepasseerd werd er nog eendrachtig opgeruimd, waarbij het gehele duingebied weer in de oorspronkelijke staat werd gebracht. En dat zijn heel wat vuilniszakken met bekertjes......... Een prima inzet!


Sponsoractie Deka Markt Schagen

In Schagen is een nieuw filiaal van de Deka Markt geopend in het centrum aan de Langestraat. Deze supermarktketen wil meer bekendheid geven aan dit nieuwe filiaal en heeft daarom besloten op zaterdag 12 februari “Deka's Grote Supportersactie” te starten. Een actie waarbij 10.000 euro verdeeld wordt onder de aan deze actie deelnemende (sport)verenigingen uit Schagen met meer dan 30 leden. Daar valt de afdeling Schagen van karatevereniging Funakoshi ook onder. We zijn één van de bijna 30 deelnemende verenigingen uit Schagen en zijn heel blij als we mee kunnen delen in het ter beschikking gestelde bedrag.
U kunt een bijdrage aan onze vereniging leveren door de komende weken bij deze supermarkt te winkelen. Bij iedere 10 euro krijgt u een voucher dat u bij een zuil kunt scannen. Hierbij kunt u uw punten toekennen aan Funakoshi. De actie is al gestart en duurt tot begin april. We kunnen dus even flink doorsparen! We sparen zelfs extra hard als u op vrijdagavond 25 februari tussen 15.00 en 19.00 uur winkelt, dan krijgen we op onze “jokerdag” dubbele punten. Wij zijn op deze “jokerdag” aanwezig in de DEKA voor uitleg en begeleiding.
Op vrijdag 25 februari hebben we van 15.00 tot 19.00 uur ook de mogelijkheid onze vereniging te presenteren. Er wordt gewerkt aan een leuke actie voor het publiek. Demonstraties maken daar altijd onderdeel van uit, kom dus zeker even langs! Kijk voor de tussenstand op de website van de Deka Markt.


Huldiging in Heerhugowaard

Joshua Quick en Dong Tsang zijn vrijdag 11 februari samen met een aantal andere kampioenen uit Heerhugowaard in het zonnetje gezet door het gemeentebestuur. Dit naar aanleiding van het behalen van het Nederlands Kampioenschap in hun leeftijdscategorie in november 2010. De huldiging vond plaats in de kantine van KSV.

Fabrice de Boer voortijdig uitgeschakeld op EKJ

Fabrice de Boer verloor op het Europees Kampioenschap voor Junioren in Novi Sad in de voorronde met 3-2 van de Fin Kolari. Omdat de Fin zelf even later uitgeschakeld werd was het optreden van Fabrice van korte duur. De teleurstelling was groot, vooral doordat de kata van Fabrice niet naar tevredenheid verliep. Waar hij in de opwarmhal nog overliep van vertrouwen sloegen tijdens het oplopen van de mat de zenuwen toe en volgde een stroeve start van de kata. Jammer, want dat kun je je op dit niveau niet permitteren, daar is de concurrentie te sterk voor. Jammer ook, omdat het gevoel overheerste dat er wel degelijk mogelijkheden waren om wat verder in het toernooi te komen. De opgedane ervaringen zullen er in ieder geval toe bijdragen dat Fabrice bij een volgende gelegenheid nog beter aan de start verschijnt.


Nieuwe dojo assistenten

Op zaterdag 5 februari zijn Jeroen Monster en Nico Waij geslaagd voor de cursus dojo assistent van de KBN. Dit is de opstapcursus naar de assistent-leraar cursus en vervolgens de leraar-cursus. Jeroen en Nico kregen tijdens de cursus les in vakken als gezondheidsleer, sociale vaardigheid, budoleer, eigen vaardigheid en praktijk lesgeven. Van de deelnemers aan de cursus slaagde 80%, waaronder dus onze beide toppers die niet lager dan een 7 scoorden en voor het belangrijke vak didactiek maar liefst een 9 en grote complimenten van de examinatoren behaalden.


Funakoshi karateka's winnen in Veerle

Onze karateka's hebben zondag 23 januari deelgenomen aan de Beker van Veerle. Temidden van ruim 250 deelnemers uit België, Duitsland en Nederland waren de ze bijzonder succesvol met vier keer goud, één keer zilver en twee keer brons. Nicole de Kievid won de strijd bij de dames en liet zien dat er half februari bij het Nederlands Kampioenschap rekening met haar gehouden dient te worden. Bij de heren maakte Giorgio Fung grote indruk. De pas 16-jarige HAVO-scholier schakelde de ene na de andere topper uit en behaalde overtuigend de finale. Daarin leek hij op weg naar goud, maar een balansverstoring tijdens de uitvoering van zijn stijloefening "Unsu" zorgde ervoor dat hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. Ook bij de jeugdwedstrijden was er succes voor Funakoshi. Nederlands Kampioen Joshua Quick won de finale bij de jongens van 10 en 11 jaar. Voor clubgenoot Lars Broekhuijse was er in dezelfde categorie een derde plaats. Bij de meisjes van 10 en 11 jaar ging de zege naar Fleur Koning en een leeftijdsklasse hoger presteerde Orsine de Boer hetzelfde, met daarnaast een derde plaats voor Mijra Koning.
Trainer Johan Doesburg had genoten van zijn pupillen: "De afsluitende training gaf al een goed gevoel en bij de wedstrijden ging het helemaal fantastisch. Complimenten ook voor Dong, Daniël, Ivan en Roxanne die niet in de prijzen vielen. Het waren grote poules van meer dan 30 deelnemers en iedereen was tot op het laatste moment in de race om eremetaal. Geweldig gedaan allemaal!"


Fabrice de Boer geselecteerd voor EK junioren

Fabrice de Boer is door de Karate-do Bond geselecteerd voor het EK junioren dat van 11 t/m 13 februari in Novi Sad (Servië) gehouden wordt. Fabrice dankt zijn uitverkiezing aan zijn eerste plaats bij de Banzai-cup en de tweede plaats bij de Niederrhein-cup. De kataselectie van Nederland staat onder leiding van de bondscoaches Raymond Snel en Dimitra Limneos. Vader Rob de Boer en Johan Doesburg maken de reis als supporter mee.