Bijgewerkt: 22 april 2019

KARATE BIJ FUNAKOSHI

Een actieve vereniging met activiteiten als wedstrijden, demonstraties en workshops door topkarateka's.

AGENDA »

clubinfo

Lidmaatschap »»

Lesrooster »»

Geschiedenis »»

Contact »»

Sponsors »»

Funakoshi Shop »»

Examens »»


Organisatie

Docenten »»

Bestuur »»

Vertrouwenspersoon »»

Dangraadhouders »»


Nieuws

Nieuws »»

Nieuwsarchief »»

Agenda »»

Nieuwsbrief »»


Activiteiten

Funakoshi Cup »»

Funakoshi Fursa Open »»

Ronin Competitie »»

Facebook »»

Video »»


Stage Santo Torre 20-12-2015

Sensei Santo Torre is een van de drijvende krachten achter het Italiaanse karate en medeverantwoordelijk voor de vele successen bij internationale wedstrijden. Tijdens twee katatrainingen in de Funakoshi dojo gaf hij ons een kijkje in de vele technische details van de kata's Enpi en Gangaku. Voor de fijnproevers, en dat waren er veel, was het smullen geblazen. Heel veel informatie om weer een tijd lang mee aan de slag te kunnen. Sensei Torre bedankt voor de boeiende les, we hebben genoten!


Grote Clubactie

Dankzij de inzet van onze jeugdleden was de Grote Clubactie ook dit jaar weer een enorm succes voor Funakoshi. We hebben een cheque van maar liefst 3681,96 euro ontvangen. Hiermee kunnen we weer tal van activiteiten organiseren zoals stages met internationale grootmeesters. Ook kunnen we diverse trainingsmaterialen aanschaffen om de trainingen nog leuker te maken.... Bedankt voor jullie geweldige medewerking en enthousiasme!


Ronin Competitie 13-12-2015

Er waren weer goede technieken en mooie kata's te zien, maar we zijn vooral heel trots op de sportiviteit van de deelnemers aan de Ronincompetitie. Elkaar aanmoedigen en stimuleren, een overwinning vieren maar ook een nederlaag kunnen incasseren, dit is wat onze competitie zo bijzonder maakt. We hebben genoten! Oh ja, nog een klein detail.... het team van Guus, Kevin, Dorian, Sophie en Jurre bleek uiteindelijk te hebben gewonnen na een finale waarin de drie overgebleven teams volkomen aan elkaar gewaagd waren.


Demonstratie Multicultureel Festival 22-11-2015

Terwijl in Apeldoorn het Nederlands Kampioenschap werd veroverd leverden Lilly, Jamine, Paxton en Thomas op het podium van wijkcentrum Mare Nostrum een andere topprestatie. Begeleid door muziek van de Yoshida Brothers gaven zij een wervelende demonstratie. Goede reclame voor het karate en Funakoshi in het bijzonder!


NK senioren en teams 22-11-2015

De karatekaís van Funakoshi hebben afgelopen weekend tijdens het Nederlands Kampioenschap karate in Apeldoorn uitstekend gepresteerd. In totaal was de ploeg goed voor een bronzen plak bij het NK senioren en vier podiumplaatsen bij het NK clubteams. Dong Tsang legde zaterdag beslag op het brons, nadat hij in de tweede ronde van de uiteindelijke winnaar Wouter Deijl uit Rotterdam had verloren. Via de herkansing bereikte de 18-jarige Heerhugowaarder alsnog het podium. Na de individuele wedstrijden op zaterdag stonden zondag de nationale teamkampioenschappen op het programma. Funakoshi stelde vier teams op die allen de finale haalden. Bij de senioren maakten Dong Tsang en de broers Giorgio en Ivan Fung hun favorietenrol volledig waar. Met een maximale 5-0 score versloegn zij in de finale het tweede team van Funakoshi (Guus Palmer, Joshua Quick en Lars Broekhuijse). Ook bij de jeugdteams was er succes met een eerste plaats voor Maartje Randag, Denise v.d. Berg en Luuk Veldkamp, die het in de finale eveneens tegen clubgenoten (Mikayla Zanstra, Maartje Lansen en Nickisha Jong) op moesten nemen.


Algemene Ledenvergadering 19-11-2015

De Algemene ledenvergadering is de jaarlijkse vergadering van de vereniging. Tijdens de vergadering worden o.a. het jaarverslag, het financieel overzicht, de bestuursverkiezing en het gevoerde en te voeren beleid besproken. Daarnaast is er een rondvraag, waarbij een ieder in de gelegenheid wordt gesteld zijn of haar zegje te doen. Deze vergadering gemist? Kom dan volgend jaar langs en praat en denk mee over Karatevereniging Funakoshi.


Uitslag Deen Jeugdsponsoractie 13-11-2015

Een kleine Funakoshi delegatie ging naar Deen Schoorl om de cheque van de Deen Jeugdsponsoractie in ontvangst te nemen. Daar werden ze verrast met een opbrengst van maar liefst 1144 euro! Dit dankzij de vele sponsormunten die verzameld werden door onze leden en anderen die Funakoshi een warm hart toedragen. Bedankt voor de steun en Deen bedankt voor deze sportieve actie.


Erick Juma bij Funakoshi 1-11-2015

De benefiettraining voor Fursa met Erick Juma kende een grote opkomst. Terecht, want je ziet niet elke dag zo'n topper in actie. De snelheid, souplesse en controle van deze Keniaans kampioen karate zijn adembenemend. Daarnaast is Erick een warme persoonlijkheid waarbij het plezierig trainen is. Bedankt voor de geweldige training, we hebben genoten! Bekijk de video.


Sportspektakel 22-10-2015

Bijna 400 kinderen verzamelden zich in sporthal de Oosterhout voor het vakantie Sportspektakel van Alkmaar Sport. Ze konden zich inschrijven voor clinics schermen, handbal, atletiek, freerunning en karate. Er werd met veel enthousiasme meegedaan en we hebben weer diverse talenten voorbij zien komen. Wie weet zien we ze binnenkort bij Funakoshi in de zaal.


Ronin Competitie 18-10-2015

Met 15 teams, 75 deelnemers, mooie kata's en een spannende finale kunnen we weer terugkijken op een geslaagde competitieronde. De nieuwe punten zijn inmiddels terug te vinden op de competitiepagina. Foto's zijn te zien op Facebook.
Workshop Weerbaarheid 9-10-2015

Tijdens de week van de veiligheid verzorgde Funakoshi een workshop in het Slimste Huis te Alkmaar. Henk en Floor Zoontjes lieten zien wat er nog mogelijk is als je een dagje ouder wordt en hoe belangrijk het is om zo lang mogelijk in beweging te blijven. De muurbeugels, trapliften en andere woonvoorzieningen die in het Slimste huis te zien zijn, kunnen mede door deze sportieve instelling nog even buiten de deur blijven.


Inhaalexamens 26-9-2015

Zeventien Funakoshi karateka's namen met succes deel aan het inhaalexamen. Geen eenvoudige opgave, want van een ideale voorbereiding is natuurlijk geen sprake na een lange vakantie en slechts een paar weken training in de benen. Bovendien zijn de groepen bij de juni examens veel groter en was er nu slechts een gering aantal karateka's per band. We mogen dan ook trots zijn op deze karateka's die zich niet van de wijs lieten brengen en een prima prestatie leverden.Demonstratie in Schoorl 26-9-2015

Om de DEEN Jeugd Sponsoractie en Funakoshi onder aandacht te brengen bij de inwoners van Schoorl gaven onze karateka's onder leiding van Mike Koopman een flitsende demonstratie voor de DEEN in Schoorl. Met succes, want de buis met sponsormunten raakte goed gevuld en er werden heel wat informatiefolders uitgedeeld aan potentiŽle nieuwe leden.
NK jeugd en junioren 19-9-2015

Dong Tsang heeft bij het NK karate in Apeldoorn clubgenoot Giorgio Fung opgevolgd als Nederlands Kampioen bij de jongens -21 jaar. Mike Koopman eindigde in dezelfde categorie op de vierde plaats. De overige Funakoshi deelnemers konden dit keer geen potten breken en werden al in de voorrondes uitgeschakeld.

DEEN Jeugd Sponsoractie 6-9-2015

Jeugd Sponsor Actie bij DEEN supermarkten. Steun Funakoshi en lever je sponsormunten in bij DEEN in Schoorl. Doe je je boodschappen in een andere vestiging van DEEN dan kun je de munten inleveren in de kantine of bij Johan Doesburg. Wij zorgen dat ze op de juiste plek terecht komen.

Dangraadtraining 5-9-2015

Regelmatig worden er door het Shotokan 4e platform in het land dangraadtrainingen georganiseerd om examenkandidaten optimaal voor te bereiden op het zwarte band examen. Zaterdag 5 september was Funakoshi de organiserende vereniging in sporthal de Hoornse Vaart. Ruim 60 karateka's namen gretig de aanwijzingen van de aanwezige leraren in zich op.Open Dag Funakoshi 29-8-2015

Ondanks het mooie weer waren er toch heel wat bezoekers naar de Open Dag gekomen. Onder hen een aantal oude bekenden die de draad opnieuw op willen pakken na een onderbreking van een aantal jaren. Gedurende de middag konden de aanwezigen kennis maken met alle facetten van het karate, zoals kihon, kata en kumite, gedemonstreerd door leden van 6 t/m 85 jaar. Wij wensen iedereen die heeft besloten de lange weg van het karate te gaan volgen een fijne tijd toe bij Karatevereniging Funakoshi.


Duintraining volwassenen 2-7-2015

Met Heian Oyo werd het seizoen afgesloten in de duinen rond Camping Eldorado in Groet. Deze kata is een door Kase sensei ontwikkelde samenstelling van de meest essentiŽle technieken uit de Heian kata's. Regendruppels en een hoorbaar naderend onweer dwongen ons tot een vroegtijdige terugkeer naar de gezellige kantine van de camping. Daar werd onder het genot van een drankje en muzikale omlijsting van Bert van Baar en Jantje v.d. Wurff het seizoen afgesloten.
Bekijk hier de foto's van de duintraining.

Duintraining jeugd 30-6-2015

Een hittegolf kon de getrainde Funakoshi jeugd er niet van weerhouden om naar de Bergense duinen te komen. Traditiegetrouw werd het seizoen afgesloten met een training in de open lucht. Dit keer was het thema "samenwerking". In groepjes moesten diverse opdrachten uitgevoerd worden variŽrend van het maken van een flying kick tot het vervoeren van een gewonde medekarateka. Geholpen door Ella, Ghazwan, Ricardo, Merijn en Loura, en aangemoedigd door andere van het zomerweer genietende ouders, vloog de training voorbij.
Iedereen een fijne vakantie toegewenst en we zien elkaar weer vanaf maandag 17 augustus! Bekijk hier de foto's van de duintraining.


Funakoshi examens 27 en 28 juni 2015

Het was genieten in de bomvolle Funakoshi dojo aan de Slochterwaard. Gedurende twee dagen lieten bijna driehonderd examenkandidaten het beste van zichzelf zien en dat was niet gering. Na weer een jaar van spierpijn, vele zweetdruppels en hard trainen heeft iedereen weer flinke stappen op de lange weg van het karate gezet. Als vereniging kunnen we bijzonder trots zijn op zoveel mensen, jong en oud, die met zoveel inzet, enthousiasme en plezier karate beoefenen.
Waardering natuurlijk ook voor iedereen die dit keer niet zelf aan de examens deelnam, maar zich op een andere manier verdienstelijk maakte tijdens dit drukke weekend. Van examinatoren tot helpers in de kantine, mede dankzij jullie is het weer een geslaagd weekend geworden. Dank daarvoor!
Bekijk hier de foto's gemaakt door onze fotograaf Dorian Broekhuijse.

Lasergame 20-6-2015

In verschillende afdelingen kon je afgelopen seizoen punten vergaren tijdens de trainingen. Door een mooie mawashi-geri, een goed uitgevoerde bunkai, een spelletje trefbal of door op je verjaardag naar de training te komen. Ook de topverkopers van de Grote Clubactie hadden nog iets tegoed. Sommigen hadden zelfs meer dan 50 loten verkocht!
Al deze winnaars werden beloond met een ochtendje lasergamen samen met Ella, Rosanne, Jeroen en Tim. Van de vredelievende "weg van de lege hand" naar het elkaar beschieten met lasergeweren, een groot contrast, maar voor ťťn keer toegestaan.Funakoshi Cup 14-6-2015

Nederlands Kampioen was hij al een paar keer, maar nog nooit wist karateka Fabrice de Boer de Funakoshi Cup te veroveren. Het toernooi in de Alkmaarse sporthal de Hoornse Vaart is elk jaar weer goed bezet met zowel de complete nationale top als sterke buitenlandse delegaties. Een overwinning in Ďeigenhuisí stond dan ook hoog op het verlanglijstje van de HeilooŽnaar en dit keer lukte het eindelijk. In een spannende finale werd clubgenoot Giorgio Fung met 3-2 verslagen. Ook de teamwedstrijden werden gedomineerd door de mannen van Funakoshi. Samen met teamgenoten Giorgio en Ivan Fung veroverde Fabrice de Boer met overmacht de titel. Voor de karatekaís van Funakoshi was het een geslaagd toernooi want ook in de andere categorieŽn werden prijzen behaald. Goud was er voor Niels van de RolBrouwer, Tim Chung, Maartje Binnekamp. Zilver ging naar Roy Berendsen, Dorian van der Wurff, Esmee Binnekamp, Julian de Moel en Jared Smits. Brons was er voor Yvonne Binnekamp, Karin Teij, Jilles Koster, Dico van Bergeijk, Denise van der Berg, Mikayla Zanstra, Roos van Bentem, Madelief van Bentem, Sim Jong, Paul Edelschaap, Guy Flammang, Jesse van Rookhuizen, Dong Tsang en Niels de Vries. Kijk hier voor de foto's.


Rabo Fietssponsortocht 6-6-2015

Ton, Warrie, Juan, Luuk, Fleur, Roland, Jelle, Daniella, Loura, Merijn, Zwaantje, Mike, Melvin, Niels, Guus, Erwin, Peter, Maggy, Herman, Maaike and Edwin, bedankt voor het steunen van Funakoshi en Fursa. Dankzij het mooie weer, de leuke route en het aangename gezelschap was de sponsorfietstocht van de Rabobank weer een feest. Kijk hier voor de foto's.
Rotterdam Cup 31-5-2015

De Rotterdam Cup heeft dit jaar geen prijzen opgeleverd voor de karateka's van Funakoshi. Het katateam met Joshua Quick, Guus Palmer en Mike Koopman kwam het nog het dichtste bij het podium maar moest genoegen nemen met een vierde plaats. Individueel werden allen voortijdig uitgeschakeld.


Dangraadexamens 17-5-2015

Bij de dangraadexamens van de Karate-do Bond Nederland zijn Joshua Quick, Fleur Koning, Jeroen Kramer, Aidan Splinter, Rene Waling, Peter van Bezooijen, Jacques Bonnaire en Ton Ruiter geslaagd voor de zwarte band. De maandenlange voorbereiding tijdens de trainingen bij Funakoshi en de extra trainingen van het Shotokan 4e platform bleek zijn vruchten af te werpen. Siegfried Schorea en Fons Kraakman zijn karateka's van het eerste uur en behoren inmiddels tot het meubilair van de club. Zij legden met succes het examen voor derde dan af. Allen van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!


Dangraadtraining 1-5-2015

Dimitra Limneos zette in de Funakoshi dojo nog een laatste keer de puntjes op de i voor het naderende danexamen. Alle examenonderdelen kwamen uitgebreid aan bod en iedereen werd voorzien van de laatste tips en aandachtspunten. Op zondag 17 mei kunnen Aidan Splinter, Jeroen Kramer, Joshua Quick, Fleur Koning, Rene Waling, Jacques Bonnaire, Peter van Bezooijen, Ton Ruiter en de beide 3e dan kandidaten Siegfried Schorea en Fons Kraakman laten zien dat de intensieve trainingen van de afgelopen maanden niet voor niets zijn geweest. Wij wensen alle kandidaten alvast heel veel succes!Koningsdag in Sint Pancras 27-4-2015

Hoewel de weermannen vooraf menigeen de stuipen op het lijf joegen met hun voorspellingen over een kille en gure Koningsdag stonden we onder een strakblauwe hemel voor dorpshuis de Geist in Sint Pancras. Maartje en Thomas trakteerden het publiek op een flitsende demonstratie en in de Fursa kraam verkochten Ian, Maaike, Aida en Loura Keniaans handwerk waarvan de opbrengst naar Stichting Fursa gaat. Het werd een geslaagde dag in het altijd gastvrije Sint Pancras waarbij vele leden en oud-leden gezellig even een praatje kwamen maken. Volgend jaar weer!


Ronin Competitie 26-4-2015

Ondanks het begin van de vakantie, Koningsdag in aantocht en de Koningsspelen nog in de benen waren er toch weer ruim 60 karateka's op de Ronin Competitie afgekomen. Terecht, want met de Funakoshi Cup en de examens in aantocht kan het natuurlijk geen kwaad om nog eens flink te oefenen. Bij de witte banden moet er nog flink geoefend worden op de Heian Shodan, nog niet veel deelnemers durfden het aan om de kata inclusief de armtechnieken uit te voeren. Daar zullen we komende tijd flink aandacht aan gaan besteden. Leuk was het om te zien dat steeds meer deelnemers meedoen aan de kumitewedstrijden, de scheidsrechters moesten overuren maken. We hadden deze ronde ook een tweede deelnemer die de 500 punten gepasseerd is. Fleur Koning bereikte deze mijlpaal en kan nu op weg naar de 750 punten waar weer een beker te verdienen is!


Girlpower Alkmaar 25-4-2015

Na het succes van de Girlpower training in Schoorl werd deze activiteit in Alkmaar herhaald. O.l.v. Ella en Maaike die geassisteerd werden door Tyara oefenden 24 meisjes tussen de 10 en 15 jaar 2,5 uur lang hoe zij zich kunnen wapenen tegen ongewenste intimiteiten. De reacties waren opnieuw zeer positief en er was al vraag naar een vervolg. We zullen dan ook ons best doen om volgend seizoen een deel twee van deze cursus aan te bieden.


Koningsspelen 24-4-2015

De Koningsspelen beginnen in Nederland inmiddels een traditie te worden. Een miljoen kinderen gingen in het hele land sportief aan de slag. Op het strand van Bergen aan Zee hadden zich maar liefst 900 kinderen verzameld om deel te nemen aan activiteiten als touwtrekken, dansen, bootcamp, kickboksen en karate. Namens Funakoshi verzorgden Siegfried en Johan een drietal clinics, waarbij ze ondersteund werden door leerlingen van de opleiding Sport & Bewegen van het Horizon College. De reacties van de deelnemers waren enthousiast en we verwachten zeker een aantal nieuwe karateka's naar aanleiding van deze dag.


Sportgala BES 18-4-2015

Karateka's van Funakoshi openden het sportgala van de gemeente Bergen, Egmond, Schoorl met een flitsende demonstratie. Begeleid door muziek van Dorian Broekhuijse kreeg het publiek de kata's Heian Yondan (Maartje, Mikayla en Denise) en de Enpi (Mike, Guus, Joshua en Maartje) inclusief toepassing te zien.
Bekijk hier de hele demonstratie.


Itosu Kata Open 11-4-2015

Met maar liefst 13 prijzen was Karatevereniging Funakoshi uiterst succesvol bij het internationale Itosu Kata Open toernooi. Bij de senioren won Dong Tsang met een 4-1 overwinning in de finale het goud. Met zijn kata 'Gangaku' toonde hij zijn indrukwekkende beheersing en hoge trappen. Jared Smits veroverde bij de jongens t/m 13 jaar het zilver. Derde plaatsen in verschillende categorieŽn gingen naar Jamie Jong, Mike Koopman, Guus Palmer, Mikayla Zanstra, Maartje Lansen, Lars Broekhuijse, Timo Zwanenburg en Luuk Veldkamp. Ook bij de teamwedstrijden was er succes met derde plaatsen voor zowel de jeugd als de senioren.Lucio Maurino in Alkmaar 29-3-2015

Voor de derde keer bracht Lucio Maurino een bezoek aan Funakoshi. De vijfvoudig wereldkampioen deed iedereen opnieuw versteld staan van zijn formidabele eigen vaardigheid aangevuld met een enorme kennis van het karate. Na een dag Lucio Maurino duizelt je hoofd van de hoeveelheid details en ideeŽn. In de ochtendsessie kregen de jonge Funakoshi talenten les van de meester. Via flexibiliteits oefeningen en valbreken, ging het naar beentechnieken, verdedigingen eindigend met spectaculaire werptechnieken. Na bijna 2,5 uur kwam er een eind aan de les en voor veel deelnemers had de training nog wel wat langer mogen duren.
Daarna werd de dag in sporthal Alkmaar-Noord vervolgd voor de karateka's vanaf 12 jaar. De training startte met een aantal traditionele partneroefeningen waarbij vooral ontspannen en op gevoel gewerkt moest worden. Geen eenvoudige opgave voor Shotokan karateka's en behoorlijk confronterend. Tijdens het tweede deel van de dag werd de kata Sochin tot in de finesses behandeld. Rond half zes kwam er een eind aan een inspirerende en boeiende stage waarmee we weer een hele tijd vooruit kunnen!


TvdK Kata Toernooi 15-3-2015

De karateka's van Funakoshi hebben bij het Tom van der Kolk kata tournament goede zaken gedaan. In het sterke deelnemersveld werden maar liefst tien podiumplaatsen bemachtigd. Bij de heren t/m 20 jaar ging de titel naar Dong Tsang, voor zijn clubgenoten Ivan Fung en Giorgio Fung. De teamwedstrijden leverden een tweede plaats op voor hetzelfde drietal. Ook bij de jeugd was er succes met eerste plaatsen voor Lilly Jongh en het meisjesteam met Denise v.d. Berg, Mikayla Zanstra en Maartje Randag. Brons ging naar Luuk Veldkamp, Jasmine Jongh, Elin v.d. Wurff en Tyara Ali.Training Shotokan 4e platform 6-3-2015

Dimitra Limneos gaf een training bij Funakoshi ter voorbereiding op de dangraadexamens. In anderhalf uur tijd kwamen zowel de eisen voor eerste, tweede en derde dan uitgebreid aan bod. Zoals Dimitra wel toevertrouwd is werden alle puntjes nog eens op de i gezet en kregen de deelnemers weer heel veel informatie aangereikt. Voor sommigen nu op weg naar de proefexamens volgende maand. Veel succes met de laatste voorbereidingen!


Kata Stage Apeldoorn 28-2-2015

Funakoshi trainer Johan Doesburg gaf een kata training bij SKVE in Apeldoorn, de club van Ben van Elburg. Met veel enthousiasme en inzet werd er intensief geoefend op de kata Enpi. Tijdens het eerste deel van de training lag het accent op een correcte uitvoering van de technieken, in het tweede deel kwam de bunkai (toepassing) van de kata aan bod. De opbrengst van de training ging naar Fursa, de door Funakoshi gesteunde stichting die onderwijs en sport voor kansarme kinderen in Kenia mogelijk maakt.

Sportinstuif Heiloo 24-2-2015

Maar liefst 170 kinderen namen deel aan de eerste Sportinstuif in Heiloo georganiseerd door de Sportraad Heiloo. In en rond sporthal het Vennewater kon de jeugd kennismaken met sporten als schermen, honkbal, voetbal, zumba en karate. Tussendoor kon iedereen zich flink uitleven op de grote springkussens in de hal. De twee karateclinics o.l.v. Johan Doesburg werden goed bezocht en het enthousiasme van de deelnemers was groot. Wie weet levert deze eerste kennismaking met karate voor sommige kinderen nog een vervolg bij Funakoshi op!
Girlpower Schoorl 21-2-2015

Een groep van 21 sportieve meiden leerde o.l.v. Ella Doesburg en Maaike Leijsen hoe je kunt reageren op vervelende situaties als een opdringerige man in de bus, verdachte figuren bij de pinautomaat en a-sociale voordringers in de supermarkt. Ondanks de ontspannen sfeer lieten de meiden zien dat ze in geval van nood 'hun mannetje staan'. Dat bleek ook toen mystery guest Reijer Leijsen de meiden op de proef kwam stellen. Ze wisten zelfs nog een signalement te geven met enkele zeer opvallende details. Het drukke studentenleven laat blijkbaar zijn sporen na.
Voor herhaling vatbaar, was de conclusie na afloop. Daarom staat inmiddels Girlpower Alkmaar op de agenda op zaterdag 25 april. Houd voor meer informatie de agenda in de gaten en mis het niet.
Met dank aan het Rabobank JeugdSportFonds en de Sportraad Bergen.


Halve Marathon Schoorl 8-2-2015

We kunnen inmiddels van een traditie spreken. Met een groep Funakoshi vrijwilligers helpen we mee om van de GroetUitSchoorl loop jaarlijks weer een succes te maken. Duizenden lopers passeren op het 15 kilometerpunt onze voorraadpost waar we ze verwennen met thee, water, sinaasappel, banaan en bemoedigende woorden. Dankjewel Maaike, Maartje, Nico, Gitta, Luuk, Jan, Zwaantje, Paul, Maud en Mike voor jullie enorme inzet, het was weer heel gezellig.


Ronin Competitie 1-2-2015

Meestal komen we keurig uit met de planning, maar dit keer was er zowaar een kleine uitloop in de tijd. Dat was te danken aan de toenemende populariteit van het kumite. Steeds meer jongens en meisjes durven het aan om de vuistbeschermers aan te trekken, nadat zij klaar zijn met hun katawedstrijden. En zo hoort het, een goede karateka probeert alle onderdelen van het karate onder de knie te krijgen. Geweldig gedaan allemaal, volgende keer zullen we het toernooi nog ruimer plannen, want dan verwachten we nog meer deelnemers. Kijk voor je puntentotaal op onze competitie pagina.Sportgala Heiloo 24-1-2015

In het Fletcher hotel vond het Sportgala van Heiloo plaats. Fabrice de Boer was genomineerd voor de titel sportman van het jaar n.a.v. zijn Nederlands Kampioenschap bij de heren senioren op het onderdeel kata. Helaas ging de titel dit keer niet naar Fabrice maar naar een zeer talentvolle atleet van Trias. Een speciale award in de vorm van een enorme karate taart was er voor de familie Blok, die in december met vijf gezinsleden op dezelfde dag slaagden voor de zwarte band. Zij ontvingen de taart uit handen van oud Olympisch kampioen volleybal Ron Zwerver.


Nieuwjaarstraining 4-1-2015

Het nieuwe jaar is voor de karateka's van Funakoshi van start gegaan met een Nieuwjaarstraining in onze Alkmaarse dojo aan de Slochterwaard. Een groep van 31 karateka's kreeg in 1,5 uur ging in de koude zaal aan de slag met technieken uit de Heian Shodan en hoewel die natuuuurlijk al lang bij iedereen bekend was bleek er nog uitdaging genoeg te zijn voor zowel witte als zwarte banden. Na afloop van de training was er voor de aanwezigen nog een hapje en drankje in de kantine.

www.funakoshi.nl | © Karatevereniging Funakoshi Alkmaar