Bijgewerkt: 13 mei 2019

KARATE BIJ FUNAKOSHI

Een actieve vereniging met activiteiten als wedstrijden, demonstraties en workshops door topkarateka's.

AGENDA »

clubinfo

Lidmaatschap »»

Lesrooster »»

Geschiedenis »»

Contact »»

Sponsors »»

Funakoshi Shop »»

Examens »»


Organisatie

Docenten »»

Bestuur »»

Vertrouwenspersoon »»

Dangraadhouders »»


Nieuws

Nieuws »»

Nieuwsarchief »»

Agenda »»

Nieuwsbrief »»


Activiteiten

Funakoshi Cup »»

Funakoshi Fursa Open »»

Ronin Competitie »»

Facebook »»

Video »»


Ronin Competitie 20-4-2019

Ondanks de warme Paasdagen en het begin van de vakantie stonden er toch weer acht teams op de vloer tijdens de Ronin competitie bij Funakoshi. Er werd weer fel gestreden om de punten en natuurlijk de appeltaart voor de winnende teams. Mooi om te zien hoe de verschillen tussen de teams weer minimaal waren en een kleine misstap of wankeling al beslissend kon zijn voor het eindresultaat. Met Denise v.d. Berg was er ook weer een deelnemer die de magische grens van 500 punten passeerde, het resultaat van pure klasse en doorzettingsvermogen.


Strive and Struggle toernooi 13-4-2019

De karateka’s van Funakoshi hebben tijdens de tweede editie van de Strive and Struggle Cup in Den Bosch uitstekend gepresteerd. In sporthal de Maaspoort werden, te midden van bijna 300 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland, maar liefst zeven podiumplaatsen behaald. Noor van der Veer en Nova Hoekema waren bij de kata jeugdwedstrijden goed voor goud. Nouri Meijer en Thomas Rasidin legden allebei beslag op de tweede plaats. Ook bij de senioren was er eremetaal voor Funakoshi-leden. Maartje Randag verloor in de finale van de Apeldoornse Nancy Nuesink, maar pakte zo dus wel het zilver. Denise van den Berg en Niels de Vries gingen in de voorrondes onderuit, maar vochten zich beiden via de herkansingen knap terug naar de derde plaats.


Ronin Competitie 24-3-2019

Tien teams streden dit keer om de taart. Fanatiek elkaar aanmoedigend, maar tegelijkertijd met grote sportiviteit, zo hoor je sport te bedrijven. Nadat de kiais waren verstomd en de punten geteld bleek het team van Dorian, Liam, Luca, Kiana en Tij de grote winnaar te zijn. Met name Tij wist niet wat hem overkwam. Net een paar weken op karate, meedoen aan je eerste toernooi en direct de eerste plaats veroveren dankzij een ijzersterke teamprestatie. In de Ronin competitie is alles mogelijk.


Ronin Competitie 16-12-2018

Opnieuw een uitverkocht huis bij de Ronin competitie. Terwijl buiten een dun laagje sneeuw voor een winterlandschap zorgde, was binnen de hitte van de strijd voelbaar. Bijna elke wedstrijd tussen de verschillende regenboogteams eindigde in 3-2, het kleinst mogelijke verschil. De taart voor de eerste prijs ging uiteindelijk verdiend naar het team met Luuk, Noah, Delphine en Teun.
In januari gaan we weer verder met de competitie, dan staat kumite op het programma waardoor we weer heel andere uitslagen kunnen verwachten.


Dangraad training 30-11-2018

Namens het Shotokan 4e platform bezocht Dimitra Limneos onze dojo om een dangraad training te geven. Met de ruim 40 aanwezigen werd uitgebreid aandacht besteed aan de basisoefeningen. Daarna kwamen de kata's en het vrije gevecht aan bod. Bij de december examens zijn er geen deelnemers van Funakoshi, maar in mei verwachten wij weer een aantal sterke kandidaten te kunnen presenteren.


Ronin Competitie 11-11-2018

De zaal was bijna te klein met 80 deelnemers en bijna het dubbele aantal supporters. Maar liefst 16 teams streden om de prijzen tijdens de eerste competitieronde van dit seizoen. Onder de deelnemers opvallend veel beginners, die het ondanks hun korte karategeschiedenis al aandurfden om mee te doen. En waarom ook niet, de competitie is eigenlijk een extra training, je krijgt ook punten als je verliest en door de samenstelling van de teams is de uitslag altijd verrassend.


Elhatri Open toernooi 6-10-2018

Funakoshi opende het wedstrijdseizoen met twee podiumplaatsen bij de teamwedstrijden. Maartje Randag, Denise v.d. Berg en Nickisha Jong waren goed voor de tweede plaats achter het team van sportschool v.d. Hoofdakker uit Harderwijk. Thomas Rasidin, Lilly Jongh en Jasmine Jongh verloren in de eerste ronde, maar kwamen via de herkansing knap terug tot de derde plaats. Individueel waren er geen prijzen voor de Funakoshi deelnemers.Hoorn Beweegt Festival 23-9-2018

Funakoshi Hoorn was aanwezig bij het Hoorn Beweegt Festival. De bezoekers werden voorzien van informatie over de vereniging en karate in het algemeen. Ook werden er diverse demonstraties gegeven door Sardar, Maissa en de leden van onze Hoornse afdeling.

Bowlen 17-7-2018

De karatejeugd uit Heerhugowaard sloot het seizoen af met een avondje bij De Waerd Bowling. Begeleid door Joep, Niels, Tim en Merijn maakten de deelnemers er een gezellige avond van met bowlen, patat en drinken. Een leuke activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is.

Baanwielrennen 15-7-2018

Trainer Herman Schenk was diep onder de indruk van de Funakoshi delegatie die het seizoen afsloot op de Alkmaarse wielerbaan. Na een korte uitleg gingen de helmen op en werden voorzichtig enkele proefrondjes gereden op de toch wel erg schuine baan. Het duurde echter niet lang of het tempo ging omhoog. Er werd gesprint, waarbij snelheden van boven de 50 km per uur werden behaald, en gestayered achter de motor waarbij het zelfs nog harder ging. Een prachtige ervaring voor de deelnemers die afgesloten werd met een gezellige barbecue bij Merijn en Ella thuis.Examens 14-7-2018

De Funakoshi dojo puilde vooral op zaterdag weer uit z'n voegen. Bijna 200 kinderen lieten zien waar ze een heel jaar hard op geoefend hebben. Flitsende basistechnieken, strakke kata's en spectaculaire gevechtsoefeningen, het hele scala aan oefeningen werd aan de massaal aanwezige ouders getoond. Na afloop konden alle kandidaten met trots hun welverdiende diploma en nieuwe band in ontvangst nemen, geen van de deelnemers was gezakt.
Zondag, bij de volwassen deelnemers aan de examens, waren de temperatuur en de spanning nog hoger. Aangemoedigd door de toeschouwers ging het ook hier weer voortreffelijk. Een deelnemer kon vanwege een blessure het examen niet afronden en krijgt in september een herkansing, de andere deelnemers slaagden allen voor hun volgende band.Buitenveldert Cup 17-6-2018

De karateka’s van Funakoshi hebben het wedstrijdseizoen succesvol afgesloten tijdens de Buitenveldert Cup. Bij de jongens van 16 en 17 veroverde Luuk Veldkamp op het onderdeel kata (schijngevecht) overtuigend de eerste plaats. Ook bij het vrij gevecht was er succes, Tom Super eindigde bij de heren zwaargewichten op de derde plaats. Een uitstekende prestatie in een internationaal deelnemersveld met o.a. Iran en Frankrijk.Funakoshi Cup 10-6-2018

Met een klinkende 5-0 overwinning in de finale liet Samantha van Lokven zien dat ze op dit moment Nederlands beste karateka bij de dames is. Clubgenoot Mitchell Beckers van sportschool Raymond Snel uit Leeuwarden was bij de heren de sterkste, in de finale rekende hij af met Rocco ter Haar uit Amsterdam. Voor Funakoshi lagen de kansen in eigen huis vooral bij de teamwedstrijden. Karate-do Smaal trok in een spannende finale de titel echter naar zich toe ten koste van Luuk Veldkamp, Niels de Vries en Jamie Jong. Op de derde plaats eindigden de dames van Funakoshi (Mikayla Zanstra, Maartje Randag, Denise v.d. Berg). Succes was er voor de Alkmaarders ook in de verschillende recreanten categorieën. De Funakoshi Cup is immers een evenement voor karateliefhebbers van alle leeftijden en niveaus. Eerste plaatsen waren er voor Jantje van der Wurff, Amira Gawad, Jilles Koster, Sardar Rahimi, Nickisha Jong en Berend Blok.


Rotterdam Cup 3-6-2018

De Funakoshi teams zorgden tijdens de Rotterdam Cup voor een Alkmaarse finale. Na in de voorrondes o.a. het team van Oekraïne uitgeschakeld te hebben wonnen de heren Niels de Vries, Jamie Jong en Luuk Veldkamp van het damesteam met Denise v.d. Berg, Mikayla Zanstra en Maartje Randag.


Danexamens 27-5-2018

Bij de examens van de Karate-do Bond Nederland in Harderwijk zijn vijf leden van Karatevereniging Funakoshi geslaagd. Jilles Koster slaagde voor de tweede dan. Kamala Raymakers, Niels de Vries, Mikayla Zanstra en Denise v.d. Berg behaalden de eerste dan. Een verdiende beloning voor het vijftal na een intensieve voorbereiding van ruim een jaar.


Dangraadtraining 23-3-2018

Dimitra Limneos bracht weer een bezoek aan onze dojo voor een training van het Shotokan 4e platform. De kihon oefeningen voor het 1e, 2e en 3e dan examen werden doorgenomen, daarna kwamen de kata's en ippon kumite uitgebreid aan bod. Aan het eind mochten de examenkandidaten voor mei hun bunkai laten zien. Van Funakoshi bereiden Denise v.d. Berg, Mikayla Zanstra, Niels de Vries, Kamala Raymakers en Jilles Koster zich intensief voor op dit zware examen. De eerste vier voor hun zwarte band (1e dan) en Jilles Koster voor de 2e dan.
Groet Uit Schoorl Run 11-2-2018

Wind en kou konden onze Funakoshi crew er niet van weerhouden de voorraadpost in Schoorl aan Zee te bemannen tijdens de jaarlijkse Groet Uit Schoorl run. Op het koudste punt in het hele parkoers werden de duizenden lopers voorzien van bananen, water en isostar. Top gedaan weer en namens het organiserende Le Champion bedankt voor de inzet!
Ronin Competitie 28-1-2018

Twaalf teams bestreden elkaar fanatiek tijdens de regenboogcompetitie kata. Goed geïnstrueerd door de teamleiders en aangemoedigd door de teamgenoten liet iedereen zijn beste kata's zien. De taart voor het winnende team ging na een spannende finale naar het team van aanvoerder Tom en zijn manschappen.
Ouder en kindtraining 14-1-2018

Volop activiteit op de vroege zondagochtend in de Funakoshi dojo. Veel sportieve ouders waren met hun kinderen meegekomen voor de ouder en kindtraining. In een spoedcursus leerden ze de eerste helft van de Heian Shodan (handig om thuis samen met de kinderen te oefenen), daarna werd aandacht besteed aan de bunkai ofwel de toepassing van de kata. Het programma werd afgesloten met een flitsende demonstratie door ouders en kinderen die al wat langer samen bij Funakoshi trainen. Rene en Sterre Blok, en Sim en Jamie Jong lieten een mooie vorm van het jiyu ippon kumite, afgesproken gevecht, zien.


Ronin Competitie 17-12-2017

Bijna 70 deelnemers waren van de partij tijdens de Ronin Competitie. Verheugend omdat het dit keer alleen kumite was en de belangstelling voor dit onderdeel dus duidelijk groeiende is. En niet alleen de belangstelling is groeiende, maar ook het niveau gaat met sprongen vooruit. Alle reden dus om voortaan ook voor dit soort wedstrijden een vaste plek op onze kalender in te ruimen.
Beker van Oostkamp 26-11-2017

De karateka’s van Funakoshi hebben bij het toernooi om de Beker van Oostkamp uitstekend gepresteerd. Te midden van ruim 200 deelnemers uit België, Duitsland en Nederland werden vier prijzen veroverd. Luuk Veldkamp won in de categorie jongens 14-15 jaar goud. Maartje Randag was in dezelfde leeftijdsklasse bij de meisjes goed voor zilver. Bij de teamwedstrijden voor senioren verscheen Funakoshi met twee piepjonge teams op de mat, maaar de Alkmaarders verweerden zich uitstekend. Het damesteam met Maartje Randag (15), Denise v.d. Berg (15) en Mikayla Zanstra (16) verloor in de finale nipt met 2-1 tegen Karateclub Kachi uit België. Het herenteam met Niels de Vries (18), Luuk Veldkamp (15) en Ritchy Sahdew (14) legde beslag op de derde plaats.


Ronin Competitie 12-11-2017

Dit keer geen regenboogteams maar individuele wedstrijden, zodat iedereen zelf zijn punten kon winnen of.... verliezen. Omdat het de eerste ronde van het seizoen was waren er veel debutanten. Grote klasse wat zij lieten zien, hoewel sommigen pas een paar weken lid van Funakoshi zijn. Verheugend was ook het grote aantal deelnemers aan de kumite wedstrijden. Een echte karateka probeert zich natuurlijk op meerdere onderdelen te onderscheiden. Ben je benieuwd naar je puntentotaal, kijk dan hier.Zaalvoetbal 22-10-2017

Vier teams streden met veel inzet en enthousiasme tijdens het Funakoshi zaalvoetbaltoernooi. Het ging er harder aan toe dan tijdens de karatelessen, waardoor zo nu en dan een traantje weggepinkt moest worden. Zo'n bal op je neus kan toch flink aankomen. Tijdens het opeten van de hoofdprijs (voor iedereen van het team een tompouce) was de conclusie echter dat het toernooi zeker voor herhaling vatbaar is. En dan misschien wel met meer leeftijdscategorieën in twee zalen tegelijk.Brandingraften 30-9-2017

De junioren van Funakoshi gingen een ochtend brandingraften in Camperduin. Met ware heldenmoed werden de golven getrotseerd en bleek teamwork het toverwoord om de boot op de juiste koers te houden. Deze leuke en sportieve ochtend werd mogelijk gemaakt door De Jongens Uit Schoorl en leverde naast een hoop plezier een mooi bedrag op voor Stichting Fursa.
Inhaalexamens 30-9-2017

Van gebroken armen tot een verre vakantie, allemaal hadden ze wel een reden om niet mee te doen aan de examens in juli. Gelukkig is er dan altijd nog een mogelijkheid om in september mee te doen, hoewel verre van ideaal na een lange vakantie. De deelnemers lieten ondanks de korte voorbereiding een goed niveau zien, ruim voldoende om allemaal weer een bandhoger te mogen dragen. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!
Duintraining 20-7-2017

Konijnen en eekhoorns schrikken er al niet meer van wanneer een verzameling karateka's het duingebied van Groet betreedt. De net behaalde banden zijn nog stug en wijzen alle kanten op, maar geen van de trotse dragers die daarom maalt. Na maanden van examenoefeningen is het tijd voor iets nieuws en ze worden op hun wenken bediend. Op het programma staat de kata Jitte, voor bijna alle aanwezigen nog onbekend terrein. In anderhalf uur tijd wordt de volgorde erin gestampt met nog een deel van de bunkai (toepassing) als toetje.
Het seizoen wordt officieel afgesloten in de kantine van camping Eldorado, waar een keur aan artiesten komt optreden. Van de Partridge Family, tot Mabel Winehouse en Bert Dylan, allemaal leveren ze wel een bijdrage aan een geslaagde avond.


Funakoshi examens 15-7-2017

Het blijft het onbetwiste hoogtepunt van het seizoen. Natuurlijk doen we geen karate om een bandje te halen, maar het blijft een leuke beloning en waardering voor het harde werk gedurende een seizoen. Voor publiek en leraren is het ook een feest om te zien hoeveel vorderingen jong en oud weer gemaakt hebben in een jaar en hoe goed je het verschil kunt zien tussen de verschillende niveaus.
Iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde band en op naar volgend seizoen met voor allen weer nieuwe uitdagingen. Bekijk de foto's van het examen.


Fursa Golf Clinic 8-7-2017

Onder de deskundige leiding van Timo en Jeroen maakte een enthousiast gezelschap kennis met de golfsport op de mooie baan in Spierdijk. Na wat korte instructies werden de balletjes goed geraakt hoewel de richting bij de meeste slagen een verrassing was. De clinic werd afgesloten op de green, waar het de bedoeling was om de bal van flinke afstand in een heel klein putje te krijgen. Een (te)lastige opgave voor velen, maar dat is ook meteen de uitdaging van de sport. Een grondige evaluatie, onder het genot van een drankje, volgde op het terras.
Dank aan Golfbaan Spierdijk en Timo van Geest om dit evenement, waarvan de opbrengst geheel naar Stichting Fursa gaat, mogelijk te maken.


Fursa Kenia Tour 17-6-2017

Met 13 deelnemers en 12 fietsen het IJsselmeer rond, een afstand van 250 kilometer waarbij hardgelopen of gefietst wordt. Kim, Jolanda, Melvin, Niels, Siedse, Edwin, Merijn, Bob, Roy, Erick, Jeroen, Jordy en Johnny deden het in 21,5 uur. Gefeliciteerd met jullie fantastische prestatie die meer dan 1700 euro opbracht voor de bouw van het Fursa Centre in Kenia.


Funakoshi Cup 11-6-2017

Met Mitchell Beckers en Samantha van Lokven kende de Funakoshi Cup 2017 dezelfde winnaars als vorig jaar. Beide karateka’s van sportschool Raymond Snel voelen zich blijkbaar goed thuis in Alkmaar en waren een klasse apart in de topklasse. Thuisclub Funakoshi presteerde traditiegetrouw goed bij de teams met een tweede plaats voor Sterre, Berend en Reijer Blok en een derde plaats voor Mike Koopman, Lars Broekhuijse en Niels de Vries. De overwinning ging naar het team van Buitenveldert. Ook in de overige klassen waren er goede resultaten voor de Alkmaarders met goud voor Nova Hoekema, Merijn Reus, Paul Edelschaap, Jilles Koster en Amira Gawad.


Rabo fietstocht 10-6-2017

Een groep van meer dan twintig enthousiaste Funakoshi-leden verzamelde zich voor het hoofdkantoor van de Rabobank voor de jaarlijkse fietstocht. Sportief bezig en een leuke bijdrage voor je club verdienen, het blijft een mooi initiatief van de bank. 300 euro voor Funakoshi en 300 euro voor Fursa en dat voor gezellig wat rondtrappen door de omgeving van Alkmaar en Heerhugowaard. Wij hebben genoten!Erick Juma in Schoorl 2-6-2017

Met steun van het Rabo Beweegfonds en de Sportraad Bergen werd in Schoorl een tweetal trainingen georganiseerd. Hoewel door het warme weer en het Pinsterweekend een aantal vaste bezoekers van de vrijdagavond ontbrak, was er toch een goede opkomst en genoten de deelnemers met volle teugen. Na afloop was er voor de deelnemers een leuk aandenken aan de training en de mogelijkheid om met Erick op de foto te gaan.


Rotterdam Cup 28-5-2017

Het team van Karatevereniging Funakoshi uit Alkmaar heeft tijdens de Internationale Rotterdam Cup beslag gelegd op een fantastische derde plaats. In het sterke deelnemersveld verloren Mikayla Zanstra, Maartje Lansen en Denise v.d. Berg van de latere winnaars uit het Duitse Raststede, maar via de herkansing wisten ze alsnog het podium te bereiken. Een uitstekende prestatie voor dit jonge team, met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar. Bij het vrije gevecht was er een ook nog een derde plaats voor de Keniaan Erick Juma, uitkomend voor Funakoshi. Met zijn spectaculaire stijl kreeg hij het Rotterdamse publiek op de banken en veroverde het brons.

Danexamens 20 en 21-5-2017

Maar liefst 18 geslaagden voor Funakoshi bij de danexamens van de Karate-do Bond Nederland in Harderwijk. Een geweldig resultaat voor de vereniging en een verdiende beloning voor de kandidaten na een maandenlange voorbereiding. Voor 1e dan slaagden Mark Dekker, Jacqueline Dekker, Rene Verkissen, Jan Bon, Adriaan Bon, Tom Super, David den Olden, Maartje Lansen en Lars Broekhuijse. Voor 2e dan slaagden Gitta Bleijendaal, Joep Steffes, Dorian Broekhuijse, Hein Dekker, Rene Blok, Berend Blok, Rejer Blok, Sterre Blok en Lente Blok.


Training met Erick Juma 19-5-2017

De Keniaan Erick Juma verzorgde een gasttraining bij Funakoshi voor zowel de jeugd als de volwassenen. Iedereen genoot weer met volle teugen van zijn snelheid, atletisch vermogen en innemende persoonlijkheid. Heb je de training gemist, kom dan op vrijdag 2 juni naar de afdeling Schoorl waar Erick nog een training geeft.

Demonstratie bij Profronde 14-5-2017

Een kleine groep karateka's van Funakoshi gaf een demonstratie tijdens de Wieler Profronde van Noord-Holland. Vlak voor de finish lijn aan de Kanaalkade kreeg het publiek kihon, kata en kumite te zien van Jasmine, Lilly, Thienhan, Thomas en Niels. Dit alles professioneel aan elkaar gepraat door Eric Bouwman, voor sommigen bekend van televisieprogramma's als ONM, GTST en Idols.


Ronin Competitie 14-5-2017

Met veel inzet en enthousiasme streden 36 deelnemers tegen elkaar op het onderdeel kumite. Van de vlieggewichten tot de zware jongens, iedereen had er ontzettend veel zin in. Ook het publiek genoot van het enthousiasme, maar zeker ook van de mooie technieken die te zien waren. Regelmatig werd er een ippon (3 punten) gescoord met een mooie mawashi-geri naar het hoofd. Leuk om te merken dat er naast kata nu ook de nodige belangstelling voor het vrije gevecht is. Bekijk de video.


Dangraadtraining Dimitra 7-4-2017

Op 20 en 21 mei doen maar liefst achttien karateka's van Funakoshi mee aan de danexamens van de Karate-do Bond Nederland. Ter voorbereiding verzorgde Dimitra Limneos een training in onze dojo om de puntjes op de i te zetten. De kihon, kata's en jiyu ippon kumite uit het examenprogramma werden grondig doorgenomen. We wensen alle kandidaten veel succes met de laatste voorbereidingen en het proefexamen op zaterdag 15 april.


Ronin Competitie 26-3-2017

Het was weer een topdag met 12 teams die het tegen elkaar opnamen. Fantastisch dat ook de afdeling Hoorn met 4 deelnemers vertegenwoordigd was, dat belooft nog wat voor de toekomst. Nieuw was dat, naast de kata's, de deelnemers hun favoriete technieken mochten laten zien tegen een doelwit. Snelle stoten werden hierbij afgewisseld met mooie traptechnieken. De overwinning ging uiteindelijk naar het team met Pearl, Luuk, Ingmar, Liam en Arron.Ouders en kinderen in Hoorn 15-3-2017

In de afdeling Hoorn mochten kinderen hun vader, moeder en zelfs grootouders meenemen naar de training. Onder leiding van Sardar Rahimi werd het een leuke en inspirerende training. Misschien dat na deze geslaagde avond nog meer mensen de weg naar onze groeiende Funakoshi afdeling weten te vinden.
Jumbo Sparen voor je Sportvereniging

Bij de Jumbo supermarkten in Schoorl en Daalmeer-Alkmaar kun je de komende weken sparen voor Funakoshi. Bij iedere 10 euro aan boodschappen krijg je een bon. Lever deze in bij de vereniging en wij kunnen er trainingsmaterialen voor krijgen.

Sportspektakel 23-2-2017

Funakoshi was van de partij tijdens de sportspektakels in Schoorl en Alkmaar. Tientallen kinderen maakten tijdens korte introductielessen kennis met karate en Funakoshi. Aan het eind van de training werden ze beloond met flitsende demonstratie van Niels en Denise, zodat ze konden zien hoe het eraan toe gaat wanneer je meer dan één lesje volgt. Gezien de enthousiaste reacties verwachten we de komende tijd wel een aantal nieuwe leden. Een verslag van het spektakel in Schoorl zie je in dit videoverslag.


Groet uit Schoorl run 12-2-2017

Het betoverende winterlandschap van Schoorl aan Zee werd doorkliefd door een bontgekleurd lint van duizenden hardlopers. Op het 15 km punt stond een groep geharde Funakoshi vrijwilligers ze op te wachten om ze in de ijskoude poolwind te voorzien van water en fruit. Respect voor de lopers, maar niet minder voor de helpers die de extreme omstandigheden trotseerden.


Itosu Open Cup 11-2-2017

Bij het Itosu Open toernooi in Waalwijk hebben Luuk Veldkamp, Jamie Jong en Ritchy Sahdew goud gewonnen bij de teamwedstrijden voor de jeugd. Tussen de 320 deelnemers uit alle delen van Nederland wonnen de karateka’s van Funakoshi in de finale met 5-0 van Budo Lifesyle Amsterdam. In het individuele klassement waren er derde plaatsen voor Ward v.d. Wurff (jeugd), Niels de Vries (junioren) en Sardar Rahimi (veteranen).


Romincompetitie 5-2-2017

Veertien teams zorgden voor een mooie sportzondag in de dojo aan de Slochterwaard. Onder de deelnemers weer een aantl nieuwe karateka's waaronder de eerste deelnemer uit de afdeling Hoorn. Het was genieten van de jongste deelnemers die het toch maar aandurfden om mee te doen. Indrukwekkend was het optreden van onze selectieleden die zich aan het voorbereiden waren op de Itosu Open Cup een week later. De overwinningging uiteindelijk naar het team met Jamie, Merijn, Nova, Pawel en Tim.Hier vind je het videoverslag van een mooie dag.


Dangraadtraining 14-1-2017

Funakoshi organiseerde een landelijke dangraadtraining van het Shotokan 4e platform in sporthal Alkmaar-Noord. Onder leiding van Dimitra Limneos werd uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende onderdelen van het karate. Kihon, kata en kumite werden stap voor stap doorgenomen voor zowel het 1e, 2e als 3e dan niveau. Bij de examens in mei verwachten we weer een aantal kandidaten van Funakoshi op de vloer te hebben. Zij kunnen de komende weken flink aan de bak met de proefexamens bij Funakoshi in maart en de proefexamens van het 4e platform in april in het vooruitzicht.


Heian Shodan Challenge 8-1-2017

Vijftig keer de Heian Shodan op verschillende manieren en dat alles voor Stichting Fursa. Maar liefst 90 karateka's waren naar de Slochterwaard gekomen om mee te doen aan deze happening. In twee zalen werd hard gewerkt. Kata in slow-motion, kata met een stok, kata met één voet aan de grond genageld, je kon het zo gek niet bedenken. Aansluitend werd met muzikale begeleiding van Bert van Baar, Merijn Reus en Pieter van Egmond de soundtrack opgenomen van onze videoclip voor Kenia. Hier vind je het videoverslag van een geslaagde dag die maar liefst 500 euro voor Fursa opleverde.


Shotokan 4e platform 25-11-2016

Dimitra Limneos verzorgde een examentraining bij Funakoshi. Voor de danexamens in mei hebben wij weer een aantal kandidaten en die willen we natuurlijk de kans geven zich optimaal voor te bereiden. Dit soort trainingen vormen hiertoe natuurlijk een uitstekende gelegenheid. De onderdelen kihon, kata en kumite werden uitgebreid behandeld. Zaterdag 14 januari organiseren we in sporthal Alkmaar-Noord weer een landelijke examentraining. Hier vind je een videoverslag van de training.


DEEN Jeugdsponsoractie

De sponsoractie van DEEN heeft onze vereniging dit jaar maar liefst 783,43 euro opgeleverd. Een welkome aanvulling voor de clubkas waar we weer de nodige activiteiten van kunnen organiseren. Bedankt voor alle hulp bij het inzamelen van de sponsormunten en DEEN natuurlijk bedankt voor deze geweldige actie!Ronin Competitie 13-11-2016

Ondanks zware concurrentie van de goedheiligman toch weer 80 deelnemers aan de Ronin competitie. Nu het seizoen echt op gang is stijgt het niveau van de deelnemers. Veel witte banden gebruiken inmiddels de armtechnieken bij de Heian Shodan en ook tellen is in veel gevallen niet meer nodig.
Fantastisch dat er dit keer weer veel bruine en zwarte banden deelnamen. Zij zijn toch het voorbeeld voor de aanstormende talenten en hebben daarnaast een belangrijke rol als teamcaptain. Na een uiterst spannende strijd met als hoogtepunt een bloedstollende finale ging de eerste prijs naar het team van Denise, Sanne, Hicham, Kyan en Liam. Hier vind je de stand of bekijk het videoverslag.


Sportspektakel 18-10-2016

In de herfstvakantie is het leuk én gezond om in beweging te komen. Daarom werden in Heiloo en Egmond sportinstuiven georganiseerd. Kinderen van 6 tot 12 jaar konden meedoen aan tal van clinics, waaronder breakdance, freerunning, atletiek, turnen en... karate. Tussendoor konden zij zich vermaken op luchtkussens en was er een jeugddisco. We ontvingen enthousiaste reacties op onze clinics en wie weet kunnen we binnenkort weer een aantal nieuwe leden verwelkomen bij Funakoshi.


Ronin Competitie 9-10-2016

Het was weer een mooie karatedag in de Slochterwaard met 80 enthousiaste karateka's verdeeld over 15 teams. Het plezier en de sportiviteit spatte van de deelnemers af. Fantastisch hoe de debutanten binnen de teams werden opgevangen en de nodige tips kregen. En daar gaat het natuurlijk om, de Ronin Competitie is er om kennis te maken met wedstrijden en te leren van elkaar.
Daarnaast blijft het natuurlijk leuk om met je team te winnen en beslag te leggen op een van de te winnen taarten. De hoofdprijs ging dit keer, na een superspannende finale die in 3-2 eindigde, naar het team met Denise v.d. Berg, Finn van Ginneken, Ward v.d. Wurff, Theeuwes Pronk en Sep Terwal. Kijk hier voor de punten of geniet van het videoverslag.


Elhatri toernooi 1-10-2016

Het damesteam van Funakoshi heeft tijdens het Elhatri toernooi in Eindhoven de eerste plaats veroverd. Maartje Lansen, Fleur Koning en Nickisha Jong versloegen in de finale Luuk Veldkamp, Richy Sahdew en Jamie Jong. Individueel was er succes met een tweede plaats voor Carlo Randag en derde plaatsen voor Fleur Koning en Jamie Jong.Inhaalexamens 24-9-2016

Zeven Funakoshileden namen deel aan de inhaalexamens. Zij waren door ziekte of vakantie afwezig tijdens de grote examens in juli en kregen nu alsnog de gelegenheid hun vaardigheden te tonen. Niet eenvoudig, want na een lange zomervakantie zijn we net weer bezig in het ritme te komen en de conditie op te bouwen. Toch ging het ze uitstekend af en we mogen dan ook met trots vier nieuwe gele banden en drie bruine banden verwelkomen.


DEEN Jeugdsponsoractie 24-9-2016

De DEEN Jeugdsponsoractie is weer van start gegaan. Door munten te verzamelen bij DEEN kunnen we geld verdienen voor de club. Onze munten kunnen in de Schoorlse vestiging ingeleverd worden, als je ze bij je leraar inlevert zorgen wij dat ze daar terecht komen.
Om de actie onder de aandacht te brengen van het winkelende publiek gaven we een demonstratie in Schoorl waarbij met name Gwen, de kleine van Maaike, fanatiek voor ieder muntje ging. Bekijk hier de video.


Funakoshi presenteert zich in Hoorn 10-9-2016

Tijdens de Sportbeurs in Hoorn hebben de karateka's van Funakoshi zich voor het eerst gepresenteerd aan de inwoners van de IJsselmeerstad. Sardar, Maissa, Loura en Sven voorzagen de bezoekers van informatie en door middel van mini-clinics konden kinderen kennis maken met de beginselen van karate. Het was een geslaagde dag en volgend jaar zijn we er zeker weer bij met een nog grotere afvaardiging want onze nieuwe afdeling is snel groeiende.


Funakoshi Hoorn van start 31-8-2016

De nieuwe Funakoshi vestiging in Hoorn begon met acht enthousiaste jeugdleden en twee volwassenen. O.l.v. Sardar en Maissa maakten de aanwezigen kennis met de basistechnieken en principes van het karate. Gezien de reacties verwachten wij de volgende les nog meer deelnemers. Zelf ook kennismaken met karate in Hoorn? Bezoek ons dan op woensdagavond in sportzaal De Huesmolen.


KarateFit training senioren 31-8-2016

Een grondige warming-up voor het hele lichaam, gevolgd door basistechnieken en zelfverdediging, daarmee ging de eerste KarateFit training van dit seizoen van start. Op woensdagochtend van 10.00-11.00 uur wordt er getraind in de zaal aan de Slochterwaard 183 te Alkmaar. Zowel beginners als gevorderden kunnen aan de trainingen deelnemen. Kom gerust langs voor een proefles. Voor Funakoshi-leden zijn de trainingen gratis, senioren die alleen voor de KarateFit trainingen op woensdag willen inschrijven betalen 12,50 euro per maand.


Duintraining 11 en 13 juli 2016

Traditiegetrouw werd het seizoen afgesloten met een duintraining. Hoewel de vooruitzichten niet heel gunstig waren stonden we toch weer onder ideale omstandigheden met onze voeten in het zand. De jeugd hield zich bezig met de toepassingen van de Heian Shodan en de volwassenen stortten zich op de Nijushiho. Na de volwassenentraining was er evenals vorig jaar een Open podium op camping Eldorado met een aflevering van Funakoshi's got talent. Dit leverde optredens op die absoluut naar meer smaken! Kijk voor de foto's op onze Facebookpagina.


Examens 9 en 10 juli 2016

Bijna 300 karateka's namen deel aan de examens en zorgden voor een geweldige karatesfeer in de dojo aan de Slochterwaard. Het was weer fantastisch om te zien welke vorderingen in een jaar gemaakt zijn. Van de jongste jeugd met hun eerste karatetechnieken tot de hoogste bruine banders die nu op weg gaan naar de zwarte band. Foto's van de examens zijn terug te vinden op onze Facebookpagina.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie en na de zomer er weer tegenaan met voor elke groep nieuwe uitdagingen.


Buitenveldert Cup 19-6-2016

Met vijf podiumplaatsen sloten de karateka's van Funakoshi het wedstrijdseizoen af in Buitenveldert. Maartje Lansen haalde bij de bruine banden de tweede plaats en liet zien dat zij zich steeds meer op de wedstrijdvloer thuis gaat voelen. Datzelfde gold voor Sterre Blok, die eveneens een sterk toernooi draaide en op een verdienstelijke 3e plaats eindigde. Verrassing van de dag was Reijer Blok met een 3e plaats in het sterke deelnemersveld bij de heren inclusief een mooie overwinning op broer Berend in de strijd om de 3e plaats.
Bij de teamwedstrijden was er een tweede plaats bij de jeugd voor Maartje, Denise en Luuk. Bij de senioren ging het brons naar Mike, Guus en Lars.


Funakoshi Cup 12-6-2016

De elfde Funakoshi Cup was weer een groot succes met bijna 450 deelnemers van 40 verschillende clubs. Op zes velden werd fanatiek gestreden om de schitterende bekers. Of het nu bij de jongste witte bandjes was of de veteranen, iedereen liep zijn kata's met veel inzet en enthousiasme. Na de middagpauze nam de spanning toe omdat de Funakoshi Cup voor het eerst deel uitmaakte van het kwalificatietraject richting Europese- en Wereldkampioenschappen. De beste cadetten (14-15 jaar) en junioren (16-17 jaar) streden fanatiek om de punten.
De karateka's van Funakoshi haalden gesteund door het thuispubliek heel wat successen. Goud was er voor Fleur Koning, Niels v.d. RolBrouwer, Arthur Kwadijk, Amira Gawad-Christensen en katateam t/m 11 jaar (Linus, Karin, Thomas). Zilver ging naar Joshua Quick, Paul Edelschaap, Jan Bon, Randall Scott en de katateams (Lilly, Jasmine, Thien Han), (Denise, Maartje, Mikayla), (Joshua, Mike, Guus). Brons was er voor Lilly Jongh, Ward v.d. Wurff, Yoeran van Holland, Sterre de Rijk, Carlo Randag, Niels de Vries, Rene Blok, Sim Jong, Caroline Blok, Pieter Bliek en de katateams (Jaimy, Luuk, Ritchy), (Reijer, Sterre, Berend).


Rabo fietstocht 11-6-2016

Een grote groep karateka's van Funakoshi stapte zaterdag 11 juni op de fiets om 300 euro te verdienen voor zowel Funakoshi als Fursa. Na een openingsronde op de ijsbaan (rondetijd 34,2) reden we in een groot peloton naar Heerhugowaard dwars door het drukke centrum van Alkmaar. Via Oterleek en de Leeghwaterbrug keerden we terug bij de ijsbaan en sloten we een sportieve ochtend af met een kop koffie bij de Batavier. Namens Funakoshi en Fursa allemaal bedankt voor de sportieve inzet en gezelligheid.


Rotterdam Cup 29-5-2016

De Funakoshi karateka's hebben zich tijdens de Rotterdam Cup prima gehouden in het sterke deelnemersveld. Individueel legden Joshua Quick en Maartje Randag beslag op een derde plaats. Luuk Veldkamp was ook dicht bij een bronzen plak,maar moest zich in de vijfde ronde gewonnen geven aan zijn Hongaarse tegenstander.
Bij de jeugdteams hielden Mikayla, Maartje en Denise zich uitstekend staande en moesten in de uitslag alleen het Hongaarse Vasas en Elhatri uit Eindhoven voor zich dulden. Sterre, Reijer en Berend, ook wel bekend als team Blok, weten iedere keer weer voor een verrassing te zorgen. Ook nu werden weer enkele sterke teams aan de zegekar gebonden met een fraaie derde plaats als gevolg.
Voor de cadetten en junioren gold de Rotterdam Cup als meetmoment voor het NK, evenals de Funakoshi Cup. Uiteraard houden we voor onze deelnemers de ontwikkelingen in de gaten, zodat we met deelnemers die meedraaien om de eerste plaats in de ranking ook naar de internationale meetmomenten kunnen gaan.


Danexamens 22-5-2016

Bij de danexamens van de Karate-do Bond Nederland in Harderwijk hebben wij weer zes nieuwe dangraden mogen begroeten bij Funakoshi. Melvin de Vries en Dico van Bergeijk slaagden voor de 1e dan. Jordy Smeding, Guus Palmer, Mike Koopman en Sardar Rahimi slaagden voor de 2e dan. Na een maandenlange (of kunnen we beter zeggen een jarenlange) voorbereiding lieten onze kandidaten zien over een goed niveau te beschikken waar we als vereniging trots op kunnen zijn. Van harte gefeliciteerd allen met jullie fantastische prestatie!


Koningsdag in Sint Pancras 27-4-2016

Ondanks de onheilspellende weerberichten waren we met een kleine Funakoshi delegatie op de vrijmarkt in Sint Pancras. We hebben inmiddels een vaste plaats tegenover buurthuis de Geist waar we voor Stichting Fursa spullen verkopen met een mooi uitzicht op het centrale pleintje waar we jaarlijks een flitsende demonstratie geven. Terwijl de zon doorbrak lieten Maartje, Finn en Thienhan zien wat ze allemaal geleerd hebben en een aantal aanwezige kinderen wilde zelfs meedoen om ook wat karate-technieken onder de knie te krijgen. De Fursa stand werd ondertussen vakkundig gerund door Loura en Thien Anh. Bedankt allen voor de gezellige dag!


Ronin Competitie 24-4-2016

Hoewel velen al weg waren voor een weekje vakantie kwamen er toch weer 60 deelnemers naar de Ronin Competitie. Verdeeld over 10 teams werd er fanatiek gestreden om de taart voor het winnende team. Met de Funakoshi Cup in aantocht werd er extra aandacht besteed aan het correct groeten tijdens wedstrijden. Dat leverde in het begin vooral voor de jongste deelnemers nog wat problemen op, maar het ging per ronde beter. Naar de finale gingen uiteindelijk de teams van Maartje Lansen en Denise v.d. Berg. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren bleek uit de einduitslag: 3-3! Besloten werd om de extra grote taart te verdelen en voor deze keer twee winnende teams aan te wijzen. Het feestje in de kantine was er niet minder om.


Dangraadtraining 22-4-2016

Dimitra Limneos was te gast bij Funakoshi en verzorgde een dangraadtraining voor het Shotokan 4e platform. De 44 deelnemers kregen een leerzame training waarin aandacht besteed werd aan het correct groeten en oplopen, kihon, kata en ippon kumite. In mei gaan Melvin de Vries, Dico van Bergeijk, Guus Palmer, Mike Koopman, Jordy Smeding en Sardar Rahimi namens onze vereniging examen doen tijdens het landelijk examen van de Karate-do Bond Nederland in Harderwijk. Wij wensen ze veel succes met de laatste voorbereidingen.


NK Karate 10-4-2016

De belangstelling voor het NK Karate loopt al jaren terug, maar dit keer was het wel heel droevig gesteld met het aantal deelnemers. Kwam het door het mooie lenteweer, het vorige NK slechts vier maanden geleden, de Dutch Open drie weken terug of de concurrentie van het Premier League toernooi in Dubai? In ieder geval waren er slechts 70 deelnemers verdeeld over 11 categorieën kumite en kata. Het aantal scheidsrechters was bijna nog hoger dan het aantal deelnemers, daarmee de kritiek van het IOC dat karate teveel een scheidsrechterssport is bevestigend.
Funakoshi had met Dong Tsang maar één deelnemer. Zijn kata Kanku Sho was niet echt spetterend waardoor zijn optreden beperkt bleef tot één ronde. Snel vergeten maar, net als dit hele NK.


Fursa Karate Marathon 3-4-2016

De Fursa karatemarathon was voor de meesten letterlijk een doorslaand succes. Karateka’s van alle leeftijden en niveaus waren zondag, ondanks het mooie voorjaarsweer, in groten getale naar de gymzaal aan de Slochterwaard gekomen, om tegen betaling planken door de slaan en karateles te krijgen. Met hun deelname steunden de karateka’s Stichting Fursa bij het realiseren van het Fursa Centre voor studie en sport in Kenia. Voor de jeugd was het hoogtepunt het breken van een plank waarvoor ze zich liet sponsoren. Maar helaas sloeg een enkele karateka tot zijn grote verdriet de plank toch mis.
Amper 10:00 uur zat de dojo van Funakoshi al vol met ruim vijftig enthousiaste kinderen en hun ouders. Eerst kregen de kids karateles van meesters Johan en Siegfried . Met veel "Kiai!" geroep werd op commando getrapt en gestoot. Na een uurtje trainen was het dan zover: planken breken.
Meester Johan zette twee plankjes overeind, een derde plankje erop en gaf uitleg maar deed het expres niet voor. Een jongetje met de witte band van een jaar of acht durfde als eerste zonder aarzelen. ‘Kiai!!!’ en het plankje was kapot. Applaus van het publiek. Ook andere kinderen lieten trots gebroken plankjes zien. Eén jongetje deed tevergeefs tot tranen aan toe verwoede pogingen. "Au! Dat doet zeer." Zijn vader moest hem troosten. Hij kreeg een paar plankjes mee om thuis te kunnen oefenen.
Voor de volwassenen was er een gastles o.l.v. Dimitra Limneos. Nadat de basiskata's doorgenomen waren maakten de deelnemers kennis met kata Bassai Sho. De nieuwe KBN-voorzitter Herman van der Meulen kwam ook langs om kennis te maken met Funakoshi en haar activiteiten voor Fursa.
We kunnen terugkijken op een geslaagde dag, met dank aan de vele deelnemers, gastdocenten en vrijwilligers! Meer informatie over Stichting Fursa.


Stage Iraans nationaal team 22-3-2016

Guus Palmer, Tom Supér en Sardar Rahimi namen deel aan een training met leden van het Iraanse nationale team. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met deze topkarateka's, waaronder Hamideh Abbasali (wereldkampioen dames) en Saeid Ahmadi Karyani (wereldkampioen heren). Deze unieke ervaring werd mogelijk gemaakt door sportschool Kenamju en de Karate-do Bond Nederland.


Itosu Kata Open 27-2-2016

De karateka’s van Funakoshi waren bij Itosu Kata Open in Waalwijk goed voor maar liefst elf ereplaatsen op het onderdeel kata. Bij de senioren ging de titel bij de teams naar Sterre, Reijer en Berend Blok, allen afkomstig uit hetzelfde gezin. Jordy Angevare, Jared Smits en Lars Broekhuijse legden beslag op de derde plaats. In het individuele klassement waren er tweede plaatsen voor Mike Koopman en Sterre Blok. Ook bij de jeugd was er succes met een tweede plaats bij de teamwedstrijden en individueel derde plaatsen voor Denise v.d. Berg, Maartje Randag, Luuk Veldkamp, Thomas Rasidin, Lente Blok en Maartje Lansen.


Overlijden Piet den Ouden 16-2-2016

Op 16 februari is Piet den Ouden op 85-jarige leeftijd overleden. Piet is ruim 25 jaar als vrijwilliger en lesgever actief geweest bij de karatetrainingen in Schagen. 'Meester Piet' was altijd positief en had voor iedereen een bemoedigend woordje over. Zelf gaf hij het goede voorbeeld door tot op hoge leeftijd deel te nemen aan de trainingen en daarbij een koprol of boksprong niet te schuwen. Hij vormde dan ook een inspiratiebron voor velen. Na zijn 80ste verjaardag deed Piet een stapje terug, doordat zijn gezondheid hem in de steek begon te laten. Hij bleef echter een trouw bezoeker van de examens en Funakoshi Cup en bleef betrokken bij het wel en wee van de vereniging.
We zullen Piet zijn warme persoonlijkheid na al die jaren gaan missen en wensen Nelly en de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies. De afscheidsbijeenkomst zal plaatsvinden op vrijdag 19 februari om 12.00 uur in de aula van crematorium Schagerkogge te Schagen.


Ronin Jeugd Competitie 31-1-2016

Aan de eerste competitieronde in 2016 werd deelgenomen door 80 jeugdige karateka's verdeeld over maar liefst 15 teams. Het werd een spannende strijd met kata's van hoog niveau. Onze witte en gele banders krijgen de eerste kata steeds beter onder de knie en bij de hogere banders was het smullen geblazen met flitsende kata's ondersteund door felle kiai's. Kijk hier voor de foto's of een korte filmimpressie.


Ouder en kindtraining 22-1-2016

Hoewel de Ouder en kindtraining in Schoorl minder druk bezocht werd dan de les in Heerhugowaard kunnen we terugkijken op een geslaagde avond. Met veel inzet en energie deden de ouders en één opa mee met alle oefeningen. Wij vermoeden dat na afloop in veel huiskamers stoelen en tafels aan de kant zijn geschoven en de Heian Shodan nog een paar keer gelopen is. Kijk hier voor de foto's.


Ouder en kindtraining 20-1-2016

Een grote groep ouders en kinderen nam deel aan de Ouder en kindtraining in Heerhugowaard. Gezamenlijk werd de eerste helft van de Heian Shodan doorgenomen, zodat de ouders een indruk kregen waar de kinderen mee bezig zijn tijdens de lessen. Daarna was het tijd om wat technieken uit de kata in tweetallen uit te proberen, waarbij de ouders volop aanwijzingen kregen van hun kinderen. De les werd afgesloten met een flitsende kata en luid applaus van de kinderen voor hun sportieve ouders. Kijk hier voor de foto's. En voor ouders die de smaak te pakken hebben gekregen... we hebben ook trainingsuren voor volwassenen!
www.funakoshi.nl | © Karatevereniging Funakoshi Alkmaar