Funakoshi en Kenia

Stichting Fursa

Sinds 2010 heeft Funakoshi een zusterclub in Thika, Kenia. Wat begon met het versturen van oude karatepakken voor de straatarme kinderen die zijn aangesloten bij de club is uitgegroeid tot Stichting Fursa. Er bleek namelijk behoefte te zijn aan veel meer dan karatepakken. Stichting Fursa zorgt ervoor dat op dit moment 34 kinderen naar school gaan. Er is zelfs een stuk grond aangekocht en een eigen trainingsruimte gebouwd.

Uitwisseling

In 2012 nam het Keniaans nationaal team deel aan het toernooi om de Funakoshi Cup in Alkmaar. Ook brengen leden van de vereniging regelmatig een bezoek aan Kenia. Er worden trainingen en wedstrijden georganiseerd en natuurlijk wordt er tijd vrijgemaakt om de schoonheid van de Afrikaanse natuur te aanschouwen.

Acties

Regelmatig organiseren we bij Funakoshi activiteiten waarvan de opbrengst naar Stichting Fursa gaat. Ook zijn meerdere leden donateur en helpen op die manier om sport en onderwijs voor kinderen die onder moeilijke omstandigheden leven mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Fursa.

LEES MEER

Reacties zijn gesloten.