Johan

19 mei; Stukjes lopen zonder hulpmiddelen, een rondje fietsen op de vouwfiets, tafeltennissen, een conditiegroepje in de beweegtuin aan de Muiderwaard, fysiotherapie en af en toe een training bezoeken. Zie daar in het kort het huidige revalidatieprogramma. On the way back! En, oh ja, de stukjes op de website kan ik weer zelf typen.

4 mei; Johan mag vandaag naar huis en hoeft niet meer terug naar Heliomare!

26 apr; Vandaag thuis avondeten en met koningsdag ook thuis. Vrijdag terug naar Heliomare voor verschillende therapieën en het weekend weer naar huis. Het revalideren gaat goed. Johan loopt inmiddels alleen nog met krukken en oefent stukjes lopen zonder hulpmiddelen.

16 apr; Johan is weer een weekend thuis geweest. Lopen met de rollator gaat steeds beter, de trappen op en af wordt makkelijker, eigenlijk wordt alles steeds makkelijker. De veelzijdige therapieën bij Heliomare helpen goed. Gelukkig is zijn gezicht weer goed bijgetrokken en kan hij beide ogen weer sluiten en vrij makkelijk praten. Op zaterdag is hij een uur in Heiloo geweest bij de karatelessen. De kinderen waren hard aan het trainen en het was lekker druk. Dat geeft rust. Komende week als het mooi weer is oefenen met fietsen buiten. Eerst maar op de driewieler..

7 apr; Vandaag naar huis en maandagavond weer terug 🙂 De rolstoel blijft in Heliomare dit keer. Alleen de rollator mee. De planning is tot begin juni intern bij Heliomare blijven om zo goed mogelijk te herstellen. Fijn paasweekend!

30 mrt; Zaterdag een dagje naar huis, best spannend. Eens kijken of Johan nog kan winnen van zijn kleinzoon met FIFA. Zondag rustdag, Ajax kijken en Formule 1. Nog nooit eerder van het Guillain Barré syndroom gehoord maar dan ineens kom je het toch vaker tegen. Zieke Poldervaart begint aan nieuwe fase in herstel: ‘Ik kom er weer volledig bovenop’ (nos.nl)

26 mrt; Johan geniet op dit moment van het zonnetje buiten. Zijn spierkracht gaat nog steeds vooruit en hij kan steeds meer zelf gelukkig. Het lopen met de rollator gaat steeds sneller en stukjes los lopen gaat ook beter. Hij verblijft sinds een paar dagen bij Heliomare Wijk aan Zee. Doordeweeks heeft hij overdag een vrij druk programma. Met o.a. fysiotherapie, logopedie en ergotherapie. Daarnaast fietsen op de hometrainer en zwemmen. In het weekend is er geen therapie maar vooral rust. Als er mensen zijn die langs willen gaan dan kan dat doordeweeks na 18.30 uur. De weekenden moeten we even kijken hoe het gaat lopen, hopelijk een dagje naar huis toe. Om enig overzicht te houden en de bezoeken te spreiden willen we vragen om contact op te nemen met Aïda (appen naar 06-43182253).

22 mrt; Wat een onwerkelijke week was het toch. Maar er is goed nieuws, morgen mag Johan naar Heliomare. Hij heeft er zin in. Vandaag zelfstandig een stukje gelopen en op de hometrainer gezeten. Helaas op het moment wat uitval in het gezicht maar verwachting is dat dit weer bijtrekt. Er zijn veel mensen die op bezoek willen komen, heel erg lief! Aïda zal dit uiteindelijk gaan organiseren en het overzicht houden, maar nu eerst maar eens naar Heliomare en daar wennen. Bedankt voor de vele kaarten en tekeningen die binnenstromen! Bedankt alle lesgevers voor deze tweede week waarin de lessen overgenomen worden! Bedankt voor alle leden die hun hulp aanbieden!

19 mrt; Johan gaat nog steeds vooruit. Er worden PR’s verbroken gelukkig. Op dit moment van typen eet en drinkt hij zelf in het restaurant van het ziekenhuis en zit al uren in zijn stoel. Dochter Ella wordt vanmiddag verwacht in het ziekenhuis mét notitieboek, hij bruist van de ideeën. Dat is een goed teken. Maar verder geeft Johan aan dat hij de club goed los kan laten 😉 Naast het lesgeven bij Funakoshi geeft hij ook regelmatig lessen buiten de club, o.a. heeft hij zelfverdediging gegeven bij Heliomare. Misschien treft hij nog bekenden daar. Grote kans want overal waar hij komt treft hij bekenden, zo ook onder het ziekenhuispersoneel. Bedankt voor alle kaartjes, de overgenomen lessen, het meedenken en het lieve filmpje wat is opgenomen voor Johan door onze leden! Dat doet hem goed!

17 mrt; Johan gaat vooruit. Het plateau van de ziekte is bereikt en hij is aan het herstellen. Vandaag voor het eerst met hulp gestaan en gaat nu oefenen met zitten. Hij is nog in het ziekenhuis. Maandag gaan de artsen weer testen en meten. Nog even geen bezoek omdat hij snel moe is en hier niet aan toe is. Bedankt voor alle bloemen, kaarten, hulp en mailtjes!

Reacties zijn gesloten.