Karate voor Kenia 2024

Op zondag 21 april organiseert Funakoshi een Karate voor Kenia dag in de Slochterwaard te Alkmaar. Een unieke dag met bijzondere trainingen in het teken van een goed doel. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze dag. De opbrengst gaat volledig naar Stichting Fursa, een initiatief dat Funakoshi in 2010 heeft opgezet. Wat ooit begon met het versturen van oude karatepakken is uitgegroeid tot het aanbieden van onderwijs en sport aan kansarme kinderen.

Van 13.00-17.00 uur kun je deelnemen aan verschillende trainingen. Daarna is er een afsluitend drankje en een open podium voor iedereen die zijn talenten ten toon wil spreiden. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per training.

Tameshiwari – Een plank breken

Focus, ademhaling, juiste houding en al je kracht op één punt richten. Lukt het jou om met één gerichte klap en een luide kiai een plank door te slaan?

Train als een politieagent

Roelof Pruiksma (IBT-docent bij de politie) en Gerrit-Jan Molenaar (al 40 jaar lid van Funakoshi) leren je de vaardigheden van een getrainde politieagent.

Jiyu ippon kumite

Een belangrijke trainingsmethode in karate. De aanvaller voert een krachtige aanval uit waarop de verdediger reageert met een specifieke verdedigingstechniek en tegenaanval. Deze training is open voor alle niveaus.

Kata Sochin

Een uitdagende kata die langzame bewegingen afwisselt met snelle technieken. Kenmerkend is de Fudo-dachi (onbeweeglijke stand). Deelname aan deze training is mogelijk vanaf bruine band.

Reacties zijn gesloten.