Nieuws

Yukigassen sneeuwbalgevecht

Japans sneeuwballen gooien in de zomer. Snelheid, behendigheid en tactiek, alles wat een karateka nodig heeft kwam in dit spel tot uiting. Volgende keer nog meer deelnemers bij dit superleuke spel.

Zelfverdediging meisjes

Maar liefst 20 enthousiaste meisjes van 12-17 jaar deden op 22 februari mee aan de zelfverdedigingsles met Ella Doesburg in Schoorl.

Examens november 2020

Ondanks alle corona maatregelen hebben we in november examens kunnen houden. Niet centraal, maar in alle afdelingen afzonderlijk. Kijk voor de foto’s op onze Facebookpagina.

Benefiettraining 11-10-2020

Karateka’s van Funakoshi kwamen in actie voor Stichting Fursa en brachten maar liefst 175 euro bijeen. Heian Yondan was het thema van de training.

Nationale Sportweek 2020

Verdien van 14 t/m 28 september gratis proeflessen karate, met je boodschappen bij Albert Heijn. #sportdoetietsmetje

Karate in de buitenlucht

De hele zomer door trainen wij in alle vestigingen door in de buitenlucht. Vanaf september gaan we de zaal in en starten we ook het Kabouterkarate weer.

Ronin competitie 8-3-2020

Elke keer weer een feest om naar te kijken met deelnemers uit onze afdelingen Alkmaar, Heerhugowaard, Schoorl, Schagen en Heiloo.Bekijk je puntentotaal.

Zaalvoetbal 23-2-2020

Geen karate, wat gaan we dan doen? Zaalvoetbal met maar liefst 9 teams en bijna 30 deelnemers. Harde schoten, lepe balletjes en geniale dribbels volgden elkaar op. Voor herhaling vatbaar!

Surprise

De een moet het doen met natte ontbijtkoek of een grabbelton met krantenknipsels en muizenvallen. De ander krijgt een echte karate surprise tevens sparringspartner.

Sint Maarten training in Hoorn

Op 11 november organiseerde de afdeling Hoorn een superleuke Sint Maarten training met kata’s in het donker, speciale lichteffecten en een snoepje na afloop. De foto spreekt voor zich.

RABO Clubsupport

Dankzij de RABO Clubsupportactie ontvangen we maar liefst 362,92 euro van de RABO bank. Met dank aan iedereen die op ons gestemd heeft!

Grote Clubactie

Dankzij de inzet van jeugdleden, ouders en iedereen die een lot heeft gekocht hebben wij op dit moment ruim 1500 loten verkocht!

Auti karate bij Funakoshi

Auti Karate bij Funakoshi. Vanaf 12 jaar voor diegenen die behoefte aan structuur en een beetje extra aandacht. Informatie.

Proefexamen 7-3-2020

Met 18 deelnemers op weg naar de danexamens in mei. Geen briefjes van de dokter en excuses, maar hard werken voor een goed resultaat.

Ronin competitie 26-1-2020

Met 67 deelnemers, 11 teams en 14 debutanten, 8 scheidsrechters, 4 kantinemedewerkers, 1 wedstrijdleidster en heel veel ouders werd het weer een evenement om trots op te zijn. Bekijk je puntentotaal.

Ronin competitie 21-12-2019

Met bijna 40 kumite deelnemers sloten we de eerste helft van het seizoen af. Leuk dat we ook weer een aantal volwassenen op het veld hadden staan. Volgende keer nog meer?

ALV 16-1-2020

Tijdens de ALV werd na jaren trouwe dienst afscheid genomen van voorzitter Gerrit Valk en penningmeester Juan Koning. Sardar Rahimi en Mark Castricum nemen hun taken over.

Karate voor Kenia 24-11-2019

Een hele dag karate in het teken van Kenia. Stootkussen training, kata Hangetsu en als absoluut hoogtepunt een plank doorslaan. De hele actie leverde ruim 600 euro op!

Danexamens 15-12-2019

David en Thomas Slot uit Heiloo zijn bij de zwarte band examens van de KBN in Harderwijk geslaagd voor de 1e dan zwarte band.

Poolen met Funakoshi 16-11-2019

Een gezellige middag in een andere omgeving dan de dojo. In Sportcafe Alkmaar bestreden 22 karateka’s elkaar op het groene laken. Voor herhaling vatbaar klonk het na afloop!

Groeten uit Schagen

Na 12 jaar nam Luuk Scheepers van Funakoshi Schagen. Hij heeft zich jaren als trouwe vrijwilliger ingezet, maar heeft vanwege een nieuwe baan helaas geen tijd meer.

Funakoshi Hoorn breidt uit

Onze vestiging in Hoorn is groeiende. Daarom starten we m.i.v. 16 november op zaterdag van 9.00-10.00 uur een extra trainingsuur in sporthal de Huesmolen.

Succes in Den Bosch 10-11-2019

Onze jeugd was succesvol bij het Strive and Struggle toernooi in Den Bosch met 7 derde plaatsen. Denise, Thomas, Nouri, Delphine, Thishana, Liam en Youri waren goed voor brons.

Training voor Fursa 13-10-2019

Patrick Loman van sportschool Hikari uit Zaandam onderwees de Funakoshi leden in de fijne kneepjes van zelfverdediging. De opbrengst van de training (een bedrag van 420 euro) ging naar Stichting Fursa.

Ronin Competitie 6-10-2019

Leuk om te zien dat er ook voor de kumite (vrij gevecht) competitie dit keer veel belangstelling was. Op de foto de dappere strijders die een prijs wonnen. Kijk hier voor je puntentotaal.

Competitie 22-9-2019

Met 8 regenboogteams ging de Ronin competitie 2019/2020 van start. Doordat we pas 4 weken in training zijn waren er nog weinig beginners maar dat zal ongetwijfeld snel veranderen. Kijk hier voor je puntentotaal.

Inhaalexamen 21-9-2019

9 Funakoshi leden deden mee aan het inhaalexamen, nadat ze bij de reguliere examens in juli verhinderd waren. Ondanks de lange vakantie die er tussen zat zijn ze allemaal geslaagd voor de volgende graad!

Grote clubactie van start

Nog even en de Grote Clubactie gaat beginnen. Verkoop jij ook minimaal 15 loten voor de club, dan krijg je van ons een unieke karatepet. Lees hier meer over de andere prijzen.

Nieuwe locatie Karatefit

Iedere vrijdag van 10.00-11.00 uur trainen we in de spiegelzaal van de Hoornse Vaart KarateFit. Na een uitgebreide warming-up schaven aan je karatetechnieken. Kom jij ook? Meer informatie.

karate_demo
Demonstratie de Mare 31-8-2019

Ter gelegenheid van het Straatfestival in winkelcentrum de Mare gaven onze karateka’s een flitsende demonstratie. Het winkelende publiek genoot van de inzet en het enthousiasme waarmee karate en Funakoshi gepromoot werden.

Competitie 14-7-2019

De eerste dag van de vakantie en toch 36 deelnemers aan de Ronin competitie. De laatste punten van het seizoen werden behaald, de laatste prijzen uitgereikt en de laatste taart verorberd. Na de zomer gaat de competitie weer verder!

Examens 6-7-2019

Na weer een jaar hard trainen sloten ruim 200 leden het seizoen af met de examens. Er was flink geoefend en dat was te zien. Voor zowel examinatoren als publiek was het genieten. En de deelnemers… die waren allen geslaagd!

Duintraining 11-7-2019

Met de kata Nijushiho werd het karateseizoen afgesloten in de duinen van Bergen. Nadat de technieken van de kata behandeld waren bleef er nog tijd over voor de toepassingen (bunkai) van de kata met een tegenstander.

Danexamens 26-5-2019

Teamuitje Hoorn 10-7-2019

Reacties zijn gesloten.